2018 bekeken via Strava

(Last Updated On: 01/01/2021)

2018 bekeken via Strava levert een hele boel gegevens op over de sportende medemens. 36.000.000 gebruikers van Strava verspreid over 195 langen hebben in 2018 in het totaal 6.670.000.000 mijlen geregistreerd. Dit komt overeen met 10.738.000.000 kilometers. Wekelijks uploaden die gebruikers 15.000.000 activiteiten. 

2018 bekeken via strava
2018 bekeken via strava

Indoor fietsen is populair

De indoor fietsen wint nog steeds aan populariteit. Dit blijkt ook uit de cijfers van Strava voor het jaar 2018. Van het aantal activiteiten die geregistreerd werden gaat er ongeveer 15% indoor door. Dit gaat over alle activiteiten die worden geregistreerd via Starva. Dinsdag is de meest populaire dag voor een indoor activiteit. Meer dan 17% van alle activiteiten is dan indoor. Het weekend is dan weer de minst populaire moment. 10% van de sportieve prestaties wordt dan binnen gepresteerd.

Woon- , werkverkeer op Strava

Strava is ook een geweldige tool om het woon-, werkverkeer op te volgen. Het overzicht is natuurlijk wereldwijd en zegt niet veel over de situatie in de lage landen. Ze bespreken vooral de getallen uit de VS en dan ook nog eens absolute aantallen. We zijn met veel te weinig om in dat overzicht voor te komen.
Er is een sterk stijgende trend in het woon-, werkverkeer te zien bij de geregistreerde activiteiten op Strava. +40% bij de verplaatsingen per fiets en zelfs +70% bij de verplaatsingen al lopend. Nu zal deze stijging vooral te wijten zijn aan het meer gebruikt worden van Strava.

fietsende mannen en lopende vrouwen

strava - sportende mannen
strava – sportende mannen

Fietsen is nog altijd een aangelegenheid voor mannen. Bij de mannen zijn de meeste geregistreerde activiteiten met de fiets terwijl bij vrouwen lopen de meest populaire activiteit is. Het aantal mannelijke gebruikers van Strava is nog altijd veel hoger dan de vrouwelijke gebruikers. Ik vermoed dat haantjesgedrag hier wel voor iets zal tussen zitten.

weetjes van strava

Verder zijn er nog een hele hoop weetjes te vinden in het verslag van Strava. Het aantal gegeven kudos, meest populaire foto, …..
De strava-club van GCN (global cycling network) in na de club van Strava zelf de meest populaire.
Als het op populaire segmenten aankomt moeten we naar Zwift kijken, denk ik. Zowel het meest populaire segment voor lopen en fietsen is in Central Park. Ik vermoed dat Zwift hier voor iets tussen zal zitten. Hetzelfde voor de groepsactiviteiten. Virtuele groepsritten spannen hier de kroon.
Zwift drukt ook op deze cijfers zijn stempel.

op naar 2019

Op naar 2019 en een nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen of gewoon meer van hetzelfde. Voor mij mag het gewoon meer van hetzelfde zijn. Als ik maar kan fietsen of het nu indoor of outdoor is zal ik wel laten afhangen van de weersomstandigheden en de inspiratie van het moment.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën