Aanmelden voor Haute Route 2021 in Zwift

Haute Route Watopia 2021
(Last Updated On: 24/02/2021)

Aanmelden voor Haute Route 2021 in Zwift is nu mogelijk. In januari werd de Haute Route 2021 aangekondigd met alle details van de ritten en routes. Aanmelden om deel te nemen was nog niet mogelijk. Dit kan nu wel via de website van Zwift via deze link. Elk uur van de dag is er een rit voorzien op de drie dagen. Kies het uur dat je past en breng elke rit tot een goed einde. In januari schreven we al een artikel over deze Haute Route in Watopia.

Klassement in Zwiftpower.

Om opgenomen te worden in het klassement over de drie dagen moet je aangemeld zijn bij Zwiftpower en al hebben deelgenomen aan drie wedstrijden of groepsritten. Dit om de de juiste categorie te kunnen kiezen. Het klassement is op basis van punten.
Het klassement kan je raadplegen via deze link naar Zwiftpower.

De riten van de Haute Route 2021 in Zwift.

Onder nog eens alle ritten op van de Haute Route in Zwift.

Rit 1 op 26 februari Mega Pretzel.

Voor de eerste route is de Mega Pretzel gekozen. Deze route is 51 km met 800 hoogtemeters. De aankomst ligt op de top van de Volcano KOM. In de aanloop naar de Volcano KOM moet je ook over de Hilly KOM en de Epic KOM reverse. Deze rit heeft de minste hoogtemeters van de drie.

Haute Route in Zwift rit 1
Haute Route in Zwift rit 1

Rit 2 op 27 februari The Pretzel.

De dag na de eerste rit moet je al terug aan de bak voor een rit van 53 km met 1300 hoogtemeters. Starten doe je met de epic KOM met als uitsmijter de steile klim richting zendmast of Radio Tower. Dan volgt de Hilly KOM revers en de Hilly KOM met als laatste klim de epic KOM reverse. De aankomst ligt boven op de epic KOM.

Haute Route Watopia rit 2
Haute Route Watopia rit 2

Rit 3 op 28 februari Quatch Quest.

Als laatste rit staat de Quatch Quest op het programma. 45,9 km met 1683 hoogtemeters staan er op het programma inclusief de Alpe du Zwift. De zwaarste rit van de drie. Voor je aan de Alpe du Zwift start heb je al de epic kom in de benen wel zonder het extra steile stukje naar de zendmast.

Haute Route in Zwift rit 3
Haute Route in Zwift rit 3

Maak kans op startrecht in een echte Haute Route.

Naast een virtuele 2021 Haute Route kit maak je ook kans op startrecht in een echte Haute Route als je de onderneming tot een goed einde brengt. Welke Haute is niet duidelijk maar het zou wel gaan om eentje in Europa. Le Col geeft ook een aankoopbon van € 50,00 bij het beëindigen van één rit. Le Col doet dit wel bij meerdere events.

Zin in een weekend afzien op de fietstrainer dan is de Haute Route ideaal. Succes aan alle deelnemers.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën