Alpe du Zwift of Alpe d’Huez in Zwift

(Last Updated On: 22/12/2020)

Met Alpe du Zwift komt er een echte berg in Zwift. Er wordt al een tijdje over gesproken maar Alpe du Zwift is nu echt een feit en geeft de echte klimgeiten onder ons eindelijk een echte klim in Zwift. Over deze uitbreiding van Watopia werd al een tijdje gespeculeerd maar ze is nu echt een feit. Het is dan ook niet zomaar een nieuw stukje weg op Watopia maar een heuse klim van 12 km en met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5% dit maakt dat je tijdens de klim 1036 hoogtemeters overwint.

Alpe du Zwift virtueel klimmen
ALPE DU ZWIFT OF ALPE D’HUEZ IN ZWIFT

Alpe du Zwift of Alpe d’Huez?

De gegevens van de beklimming kunnen bekend in de oren klinken en al zeker de 21 virtuele bochten. Alp du Zwift vertoond dan ook heel veel gelijkenis met de beklimming naar Alpe d’Huez. Moet wel want Alpe d’Huez heeft model gestaan voor de virtuele klim van Alpe du Zwift. De lengte, stijgingspercentage, het aantal haarspeldbochten. Alles is identiek aan de echte beklimming. Als je een strava-segment van de twee naast elkaar legt kan je kan je ze bijna niet onderscheiden. Deze uitbreiding van Watopia geeft de klimmers onder ons de kans om een echte beklimming te rijden. Tot nu was de epic KOM de langste klim met een afstand van ook wel 9,5 km maar een gemiddeld stijgingspercentage van net geen 4%. Alp du Zwift doet het veel beter met zijn 8,5%.

Hoe Alpe du Zwift rijden?

De start van de klim kan je vinden op Watopia in de Mayan Jungle. Je moet wel level 12 of hoger te zijn om toegang te krijgen tot Alp du Zwift. De gate zal groen zijn als je toegang hebt.

Nog geen level 12? Er zijn twee manier en om Alp du Zwift te rijden zonder level 12 te zijn. Je kan deelnemen aan een event in zwift waar de klim in het parcours is opgenomen. Dit kan een groepsrit of wedstrijd zijn. Een tweede manier is “Ride with a friend” die level 12 of hoger heeft. Met een beetje zoeken zal je wel iemand vinden die de Alp met je wil rijden.

Zwift heeft 3 routes voorzien waarin de Alp is opgenomen.

  • Four Horsemen, 89.3 km 2112hm
  • Road to Sky, 17.3km 1045hm
  • Tour of Fire and Ice, 25.1km 1166hm

Je moet natuurlijk niet deze routes volgen. Je kan ook de mogelijkheid tot navigeren in Zwift gebruiken om aan de voet van de Alpe te geraken.

Alpe du Zwift, gevoel van een echte col.

Alp du Zwift, een ‘echte’ berg in Zwift en de pijn die je zal voelen tijdens het beklimmen van alp du zwift is ook echt.
Zwift biedt nu via de klim in Watopia de mogelijkheid om echte klimtrainingen uit te voeren op de fietstrainer. Je kan nu het echte gevoel van een lange klim ervaring indoor in de virtuele wereld van Zwift.

De nodige voorbereidingen voor het rijden zijn hier zeker op zijn plaats. Voldoende water, handdoek(en) bij de hand, ventilator en eventueel een gelletje of energiereep om onderweg extra krachten op te doen.

De klim op een drafje

Een klein voorsmaakje van de klim in versneld tempo. Gewoon zelf eens proberen. Als je nog geen level 12 hebt kan je je aansluiten bij een groepsrit of iemand zoeken die level 12 heeft en een “meetup” met je wil organiseren.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën