Beklimming naar Pico de las Nieves op Gran Canaria

Picos de las Nieves en El Tiede Tenerife
(Last Updated On: 01/01/2021)

Picos de las Nieves en El Tiede TenerifeMet de fiets van Maspalomas naar Pico de las Nieves op Gran Canaria.
Ondertussen heb ik de klim die in het filmpje van “The Col Collective” in beeld is gebracht al twee maal beglommen.
Binnen een paar weken staat hij weer op het programma. Er staat weer een vakantie op Gran Canaria gepland.
Je kan de klim in drie grote stukken opdelen die je na een slordige 44 km aan een gemiddelde van 4% op een hoogte brengen van 1949 meter. Geen slecht dagje klimmen om te starten op zeeniveau. Zoals te verwachten is er natuurlijk een segment op strava.

Beklimming naar Pico de las Nieves op Gran Canaria

Een groot deel van de beklimming van De Pico de las Nieves loopt over de GC60. Niet te snel van start gaan is de beste tactiek om de klim tot een goed einde te brengen. Bij de aanvang van de klim naar Pico de las Nieves zit je al snel tegen de 9% aan te klimmen. Na een paar kilometer vlakt het ter hoogte van “Mundo Aborigen” een beetje af. Net na het uitkijkpunt volgt er zelf een afdaling voor je verder klimt door Fataga richting volgend uitkijkpunt en San Bartolomeo de tirajana.

Het is dan gewoon de GC60 blijven volgen tot Ayacata. In Ayacata sla je na de kerk links af richting roque nublo. Best van hier al te schakelen want er volgt een stuk van een 2-tal kilometer met een gemiddelde stijging van 11%. De KOM op strava is Thibaut Pinot en QOM is Annemiek van Vleuten. Die tijden liggen ver buiten mijn bereik.

Picos de las Nieves beklimming in Gran CanariaNa dit steile stuk heb je nog 8 kilometer te gaan tot Pico de las Nieves.
Dit laatste stuk vind ik persoonlijk heel verraderlijk en al zeker als je het alleen rijdt. De belonging volgt snel met een mooi uitzicht op de El Tiede van Tenerife en een koude cola.

De fiets voor deze onderneming was gehuurd bij Free motion.Daar zal ik in een latere post wel eens wat meer over vertellen want ze bieden een uitgebreid assortiment van fietsen aan.

De volledige rit kan je op strava vinden.

The Col Collective naar de Pico de las Nieves

Klim naar Pico de las Nieves op strava

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën