CalorieËn verbranden met zwift na feestdagen

(Last Updated On: 09/01/2019)

De feestdagen zijn weer echter de rug. Alles feestjes en recepties waren aangenaam met veel lekkers om te eten. De verleidingen zijn tijdens deze periode zo groot dat het dieet meestal aan de kant wordt geschoven om ten volle van al het lekkers te kunnen genieten.

10000 calorieën kwijt met Zwift en de uitdaging
10000 calorieën kwijt met Zwift en de uitdaging

Zwift help met de 10.0000 Calorie Mission

Na de feesten komt het voornemen om de extra calorieën terug weg te werken. Zwift wil ons hier graag een handje bij helpen en daagt ons uit om 10.000 calorieën te verbranden voor 31 januari. Je kan deelnemen aan de uitdaging in het startscherm. De regelmatige gebruiker van Zwift zal dit al wel gezien hebben.

Wat moet je doen voor die 10.000 calorieën te verbranden?

Wat en hoeveel training vergt het nu om die 10.000 calorieën te verbranden. Veel hangt af van het gemiddelde vermogen waarmee je rijdt. Ligt je vermogen hoog dan zal het verbranden van de 10.000 calorieën ook snel gebeuren.

Om 10.000 calorieën te verbranden met een gemiddeld vermogen van 100 watt heb je ongeveer 29 uur nodig. Haal je een vermorgen van 200 watt dan is de klus al geklaard in een kleine 15 uur.

Uitdaging in combinatie met dieet.

De uitdaging in combinatie met een dieet of aangepast voedingspatroon zal snel werk maken van de extra calorieën die je hebt geconsumeerd.
Je kan eventueel opteren om minder koolhydraten te gaan eten. Een koolhydraat arm dieet zal voor sneller resultaat zorgen en is zeker te combineren met sporten.

Mooie uitdaging voor het nieuwe jaar.

Het is weer een mooie uitdaging van Zwift om het nieuwe jaar te staren. De combinatie van de Tour de Zwift en deze uitdaging doet ons het jaar sportief beginnen.
Meestal is het begin geen probleem maar eens februari wordt de motivatie toch een beetje minder en hebben we ook wel nood aan uitdagingen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën