De Garmin Never Stop Cycling Tour

GARMIN NEVER STOP CYCLING TOUR
(Last Updated On: 23/12/2020)

De Garmin Never Stop Cycling Tour bestaat uit vier ritten die zullen plaats vinden tussen 9 en 20 november. Elk type fiets komt tijdens de vier verschillende ritten aan bod.

Voor elke rit heb je drie dagen om ze voltooien. Elke ondergrond komt aan bod en je kan dan ook best de fiets aanpassen aan de ondergrond. De wegfiets, tijdritfiets, gravel bike en mountainbike komen allemaal aan hun bod.

Bekijk wanneer je aan elke rit kan deelnemen en meld je aan.

Race of groepsrit?

De Garmin Never Stop Cycling evenementen worden vermeld als groepsritten in de kalender van Zwift, maar ze maken geen gebruik van de fence en je krijgt aan het einde een resultaat te zien. Zoals meestal met dit type ritten zal dat door een deel van de deelnemers als wedstrijd worden opgevat maar je kan ook de ritten aan een rustig tempo rijden.

Zwift Garmin Never Stop Cycling MVP
Zwift Garmin Never Stop Cycling MVP

Heb je nog nooit een race gereden dan kan je hier een gevoel krijgen van hoe het is. Vooral de start bij een race is erg brutaal. Bij dit type evenementen zal er altijd wel een groepje zijn waar je bij kan aansluiten of waar je jezelf in kan laten terugzakken.

Categorieën of niet?

In de Garmin Never Stop Cycling is er geen splitsing in categorieën. Er is wel de open categorie A en een categorie B voor vrouwen. Vrouwen mogen ook altijd starten in de A-categorie. Beiden rijden dezelfde route en hebben de vermelding “1-5 w/kg” wat wil zeggen dat ieder zijn eigen snelheid mag rijden. Je mag dan ook zeker zijn dat er voor velen een wedstrijdelement aan verbonden is. Of je daar in mee gaat of niet staat je helemaal vrij.

Verkennen van nieuwe routes en fietsen.

Het is een veelzijdig evenement wat je de kans geeft de kaart van Watopia en Frankrijk een beetje te verkennen. Niet enkel de route, maar ook het type ondergrond is afwisselend per rit. Misschien een eerste kennismaking met een virtuele tijdritfiets, gravel bike of mountainbike.

Wanneer welke rit?

9-11 november – rit 1: Watopia – figure 8

 • Aantal rondes: 1
 • Lengte: 29,8 km  Hoogtemeters: 234 m
 • Beschrijving: De figure 8 route op Watopia loopt door de tunnel onder de zee om vervolgens de Hilly KOM reverse te nemen en zo terug richting de start. Vervolgens gaat het via de sprint KOM reverse terug naar de tunnel over de Hilly KOM forward richting eindstreep. Een route met vlakke wegen en twee kortere klimmetjes.
 • Uitrusting: Deze route is gemaakt voor de gewone racefiets. Een fiets en wielset met goede aero eigenschappen. Vergeet niet dat je met een tijdritfiets geen voordeel hebt van de draft.

12-14 november – rit 2: Frankrijk – Douce France

 • Rondes: 1
 • Lengte: 24,1 km  Hoogtemeters: 108 m
 • Beschrijving: Voor rit 2 gaan we naar Frankrijk op de kaart die ontworpen is voor de virtuele Ronde van Frankrijk 2020. Bij aanvang zit in deze route een aantal kilometer met golvend parcours. Daarna volgt nog een klein stukje oplopende weg richting een KOM, maar de rest van de route is vlak. Ideaal voor een tijdrit.
 • Uitrusting: Het is en beetje onduidelijk, maar het lijkt dat Zwift en Garmin van deze rit een tijdrit willen maken. Vermoedelijk zal je dan ook een tijdritfiets moeten gebruiken. Als je voldoende drops hebt kan je nog snel een snelle tijdritfiets en bijhorende wielen kopen.
  Na deelname kan ik zeggen dat je automatisch op een tijdritfiets werd geplaatst. Dit zal het frame zijn van Zwift met de wielen die je op dat moment geselecteerd had.

15-17 november rit 3: Watopia – Road to Ruins

 • Rondes: 1
 • Lengte: 29,6 km  Hoogte: 268 m
 • Beschrijving: Road to Ruins start op de pier en gaat via de tunnel richting Mayan Jungle. Na de tunnel heb je wel wat klimwerk te doen en volgt er ook heel veel onverharde weg. Na een rondje van de Mayan Jungle verlaat je deze via dezelfde weg om rond de Vulkaan richting aankomst te rijden.
 • Uitrusting: De route bevat redelijk wat onverharde weg waar de gravel bike zijn nut zal bewijzen. Op de verharde weg kan je ook de snelheid behouden met een gravel bike. Je kan altijd een kijkje nemen in de drop shop en je zuurverdiende drops gebruiken. Een gravel bike zal op deze route zeker een voordeel zijn en zwift zet je dan ook al automatisch op een gravel bike.

18-20 november – rit 4: Watopia – Jungle circuit.

 • Rondes: 2
 • Lengte : 7,9 km en lead-in van 5,7 km  Hoogte: 79 m
 • Beschrijving: Voor deze route ligt de start in de aanloop naar de Mayan Jungle. Het is een route met uitsluitend onverharde weg. Na de lead-in van 5,7 km moet je nog twee rondjes doen van 7,9 km. Een totaal van 21,5 km.
 • Uitrusting: Een mountainbikes is de beste optie voor deze route. Je zal een pak sneller gaan dan met een wegfiets op de onverharde weg en ook een garvel bike achter je laten. Selecteer een mountainbike uit je collectie of neem een kijkje in de drop shop. Heb je geen MTB dan zal je de rit op de standaard MTB van Zwift afwerken.

Nieuwe uitrusting als beloning

Na het deelnemen aan één van de ritten krijg je een uitrusting van Garmin om aan je collectie toe te voegen.

2 reacties

 1. SportSport

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën