De nieuwe zwift companion 3.0 app

(Last Updated On: 11/12/2018)

De nieuwe Zwift Companion 3.0 App heeft veel nieuws te bieden en dat is wat je mag verwachten van een bedrijf zoals zwift. 
Meetups is een belangrijk onderdeel van de update. Verder is er een verbeterd overzicht van de verreden ritten met zowaar stats van de ritten. Een over zicht van de “Ride On”’s en eventueel uitslagen van verreden wedstrijden

nieuwe Zwift Companion 3.0 app biedt nieuwe mogelijkheden
nieuwe Zwift Companion 3.0 app biedt nieuwe mogelijkheden

Meetups – online rijden met je vrienden

Samen met je vrienden een rit organiseren is veel eenvoudiger geworden. Via de app kan je alles instellen en de mensen met wie je wil rijden uitnodigen.

Zwift meetup organiseren in de zwift companion app 3.0
Zwift meetup organiseren in de zwift companion app 3.0

Onder “events” vind je boven het “fietsje”, “de loper” en “groepje van drie”. Dit laatste heb je nodig om een meetup in te stellen.
Je kan een keuze maken of je een meetup maakt voor te fietsen of lopen. De datum en het uur waarop de activiteit plaats zal vinden en natuurlijk ook het parcours dat je wil rijden. Er is nog wel de beperking dat je enkel op de kaart van die dag in gebruik is een parcours kan kiezen. 
De duur van de rit moet je nog instellen en dan kan je een lijstje maken van mensen met wie je graag zou rijden. Je kan wel alleen mensen uitnodigen die tot je volgers behoren. Een kleine omschrijving van je rit kan je ook nog meegeven voor je de uitnodigingen verstuurd.

Er zijn nog een aantal beperkingen in het gebruik van meetups 

  • maximaal 7 dagen vooraf
  • maximaal 50 van je volgers
  • een de kaart van die dag te gebruiken
  • te laat op de afspraak is geen optie
  • maximaal 3 per 24 uur. (lijkt me niet echt een beperking)

De mensen van Zwift hebben beloofd dat er in de toekomst meer functies zullen toegevoegd worden zoals audio chat, type event en anderen.

Meer statistieken in vernieuwde App

Er is meer data beschikbaar van de verreden ritten in de Zwift Companion 3.0 App.
De basis is er nog altijd met tijd,afstand, hoogtemeter en verbruikte calorieën (handig voor de gewichtscontrole).
Er is nu ook vermeld welke activiteit je hebt gedaan als het een event betrof. Je kan ook de omschrijving van het event raadplegen.
Je kan nu ook de uitslag van verreden wedstrijden raadplegen. Handig om weten is dat deze kan afwijken van de uitslag in Zwiftpower. Niet iedere gebruiker van Zwift is aangemeld op Zwiftpower.

zwift companion 3.0 overzicht statistieken
zwift companion 3.0 overzicht statistieken

Een aantal grafieken mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Er is een grafiek met  het vermogen, omwentelingen en de hartslag. Een staafdiagram van de verdeling van het vermogen per 25 watt. Idem voor de hartslag maar dan per 5 slagen.

Er kan ook gereageerd worden op activiteiten. Meer dus dan alleen de “Ride On”.
Verder kan je nog eigen notities bijhouden over de rit. Een gevoel of een opmerking over een bepaalde training.

Opvolgen van je trainingsplannen

De neiuwe App geeft ook een beter overzicht van het door gekozen trainingsplan. Je kan het hele trainingsplan bekijken. De activiteiten die al zijn uitgevoerd en wat je nog te wachten staat. Dit kan en is handig om alles in te plannen in je agenda.

Dit is maar een kort overzicht van de nieuwe Zwift Companion App en het is best mogelijk dat ik iets vergeten ben of fout heb begrepen. Als dit het geval is hoor ik graag jullie feeback vul aan of vervang de foute gegevens.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën