Deelnemen aan de Olympic Virtual Series

Olympic Virtual Series - OVS in samenwerking met Zwift
(Last Updated On: 01/06/2021)

De Olympic Virtual series was al een tijdje geleden aangekondigd Nu zijn ook de details van alle afzonderlijke evenementen bekend gemaakt door Zwift. De Olympic Virtual series is een samenwerking tussen het IOC, de UCI en Zwift. De start van de OVS wordt gegeven om 1 juni en loopt tot en met 27 juni. Er is een keuze uit verschillende evenementen om aan deel te nemen. Door deel te nemen aan één van de evenementen krijg je de olympische outfit in je virtuele kast en toegang tot de Bridgestone Anchor RS9s. Nog maar eens een extra fiets om uit te kiezen.

Gratis Zwift gebruiken tijdens de Olympic Virtual Series.

Als je nog geen gebruiker bent van Zwift bieden het IOC en de UCI nieuwe Zwifters gratis toegang tot het Zwift-platform tijdens de Olympic Virtual Series (1 – 27 juni). Codes kunnen worden verkregen door te registreren op de UCI-website .
Ideaal dus om uitgebreid kennis te maken met Zwift.

Olympic Virtual Series - neem deel aan de Olympische spelen
Olympic Virtual Series – neem deel aan de Olympische spelen

Podcast ritten met 8 verschillend olympiërs.

De Postcastritten zijn groepsritten in het teken van verschillende olympiër uit alle wielerdisciplines. Tijdens de groepsrit kan je luisteren naar een podcast van de desbetreffende atleet.
Elke groepsrit duurt 1 uur. De atleten nemen zelf geen deel aan de groepsrit.

 • Georgia Simmerling – Watopia’s tailleband – de eerste Canadees die deelnam aan drie verschillende sporten in drie verschillende Olympische Spelen (wielrennen, alpineskiën en skicross).
 • Nino Schurter – Watopia Tick Tock – 3x Olympisch medaillewinnaar en 8x UCI Wereldkampioen, de Zwitserse Nino Schurter is misschien wel een van de grootste mannelijke crosscountry-mountainbikers aller tijden.
 • Sir Chris Hoy – Watopia Flat Route – de op een na meest gedecoreerde Olympische wielrenner aller tijden, met zes gouden medailles en 11 UCI Wereldkampioenschappen. 
 • Anna van der Breggen – Watopia Sand and Sequoias – Nederlandse profrenner, Anna van der Breggen is een dominante kracht op het asfalt. Ze heeft in de loop van haar carrière een enorm aantal overwinningen behaald, waaronder een gouden medaille in Rio 2016 en 3x UCI-wereldkampioen.
 • Dame Sarah Storey – Watopia Beach Island Loop – Een 14x gouden medaillewinnaar, Dame Sarah Storey, DBE, is de meest gedecoreerde en succesvolle Britse Paralympian aller tijden. Oh, dat is niet genoeg? Ze heeft ook 23 UCI Wereldkampioenschappen en 75 wereldrecords in zowel wielrennen als zwemmen, waardoor ze een echte multisportlegende is.
 • Nelson Vails – Watopia Tempus Fugit – Nelson “the Cheetah” Vails is een atleet van het volgende niveau die bekend staat om het in een oogwenk van nul naar 40+ mph gaan. Tijdens de Olympische Spelen van 1984 nam hij het zilver mee naar huis in het sprintevenement op de baan en werd hij de eerste Afro-Amerikaan die een Olympische medaille won in de wielersport.
 • Anna Meares – Makuri Islands Two Village Loop – Met zes Olympische medailles is de Australische Anna Meares, OAM, de meest onderscheiden vrouwelijke baanwielrenster aller tijden. Haar geloofsbrieven strekken zich ook uit tot de meest succesvolle vrouw op de UCI Wereldkampioenschappen met 11 gouden medailles (een onderscheiding gedeeld met de Duitse Kristina Vogel).
 • Mariana Pajón – Makuri Islands Two Village Loop – Mariana Pajón won haar eerste nationale titel op vijfjarige leeftijd en haar eerste wereldtitel op negenjarige leeftijd. Tot op de dag van vandaag heeft ze 14 UCI Wereldkampioenschappen, 9 Latijns-Amerikaanse kampioenschappen en 10 Pan-Amerikaanse kampioenschappen gewonnen. Oh ja, ze is ook een 2x Olympisch gouden medaillewinnaar in BMX, de eerste Colombiaanse ooit die dat deed.

De kalender met data en uur van de ritten kan je hier vinden.

Groepstrainingen.

Naast de groepsritten zijn er ook groepstrainingen voorzien die geïnspireerd zijn door de discipline van elke afzonderlijke olympiër. Zij hebben de afzonderlijke trainingen mee ontworpen.

 • Training 1: ploegenachtervolging geïnspireerd door Georgia Simmerling: 1-3 juni
  Georgië is een bonafide expert in ploegenachtervolging en scoorde zelf een bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2016.
 • Training 2: Punchy Climbs Geïnspireerd door Nino Schurter: 4-6 juni
  Nino is ongetwijfeld een van de beste mountainbikers aller tijden en deelt tips en trucs voor het overwinnen van pittige beklimmingen.
 • Training 3: Keirin Geïnspireerd door Sir Chris Hoy: 7-10 juni Keirin,
  een van de visueel meest opvallende circuitevenementen, is een van Sir Hoy’s specialiteiten.
 • Training 4: Wegwedstrijd Geïnspireerd door Anna van der Breggen: 11-13
  juni Anna is een Nederlandse toprenner en een veelzijdige kracht op het asfalt met tal van tips om je in een mum van tijd klaar te maken voor de race.
 • Training 5: Sprint Geïnspireerd door Nelson Vails: 14-16 juni Nelson is
  de eerste Afro-Amerikaan die een Olympische medaille wint in de wielersport en staat bekend om zijn inspanningen op het gebied van topsprints.
 • Training 6: Individuele achtervolging Geïnspireerd door Dame Sarah Storey: 17-19 juni
  Als ze op de baan is, jaagt Dame Sarah Storey vaak de concurrentie achterna, dus ze is de perfecte persoon om haar fitnesswijsheid door te geven.
 • Training 7: Teamsprint Geïnspireerd door Anna Meares: 20-22 juni
  Een zeer gedecoreerde baanwielrenner die al jaren haar sprintvaardigheden heeft verfijnd, wie kan je nog meer helpen?
 • Training 8: Krachtontwikkeling Geïnspireerd door Mariana Pajon: 24-27 juni
  Mariana heeft lang een beroep gedaan op wat ze heeft geleerd met krachtontwikkeling om haar onofficiële titel als de koningin van BMX te verdienen.

De kalender met data en uur van de ritten kan je hier vinden.

Chase Races.

Heb je meer zin een wedstrijdelement? Dan zijn de Chase Races iets voor je. Een uitdaging in groep waarin je het opneemt tegen sterkere categorieën. De sterkste categorie start als laatster en het is het doel om de voor je gestarte categorieën in te halen of net uit de greep te blijven van de categrorieën die achter je zijn gestart. Om de Chase Racer als categorie succesvol af te werken moet je als groep goed samenwerken.

 • Week één (1-7 juni): Watopia’s Tick Tock (1 Lap)
  Rondeafstand:  16,8 km, Hoogtemeters: 44 m, Lead-in: 2,4 km
 • Week twee (8-14 juni): Watopia’s Volcano Flat (1 Lap)
  Rondeafstand: 12,3 km, Hoogtemeters: 46 m
 • Week drie (15-21 juni): Watopia’s Tempus Fugit (1 ronde)
  Rondeafstand: 17,3 km, Hoogtemeters: 16 m, Lead-in: 2.4 km
 • Week vier (22-27 juni): Makuri Islands Flatland Loop (1 ronde)
  Rondeafstand: 13,0 km, Hoogtemeters: 99 m

De kalender met data en uur van de ritten kan je hier vinden.

Chase Race tussen atleten.

Er is ook een Chase Race gepland tussen atleten aangevuld met een aantal gelukkige Zwifters. Deze zal doorgaan op 18 juni en is live te volgen via https://olympics.com/en/sport-events/olympic-virtual-cycling-event/.

23 juni Olympische dag.

Op 23 juni staat een reeks van 24 groepsritten van 50 minuten op het programma. De ritten worden geleid door een Olympiërs en andere speciale gasten. Ze zullen worden gereden op een van de nieuwe routes van de Makuri-eilanden. Je kan 1 rit uitkiezen of een aantal ritten na elkaar uitrijden om er een echte olympische dag van te maken.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën