Eindelijk meer dan level 25 in Zwift

(Last Updated On: 03/12/2018)

Eindelijk meer dan level 25 in Zwift. Het is allang zo dat level 25 het maximaal haalbare is in Zwift. Ik zie al langer dan in me kan herinneren die 25 staat als ik mijn rondjes rijdt op Watopia, Londen of één van de andere kaarten.
Dat is nu dus eindelijk verleden tijd. Level 25 is niet langer een eindpunt maar slechts een tussenstation naar hogere levels.

eindelijk meer dan level 25 in Zwift
eindelijk meer dan level 25 in Zwift

Zwiften tot level 50

Na lang wachten is er dus nu eindelijk de mogelijkheid om te streven naar een hoger level. Net als voordien verdien je meer levels door de afgelegde afstand. Elke kilometer geeft je 20 punten. Je kan ook meer punten verdienen door workouts succesvol te voltooien. Hoe hoger de levels, hoe meer kilometers je moet rijden. Het leven voorbij level 25 zal zich volgens dezelfde spelregels afspelen. Wil je dus showen op het strand van Watopia met je level 50 dan zal je eerst de nodige kilometers moeten doen.

fasttrack naar level 50

Goed nieuws voor zij die al heel lang level 25 hebben en ondertussen al maanden of zelf een 2 jaar de nodige kilometers zijn blijven rijden op Zwift.
Je hebt de keuze om een snellere weg naar level 50 af te leggen tot al je afgelegde kilometers na level 25 zijn verrekend. Bij het inloggen kan je de keuze maken om die ‘fasttrack’ te kiezen of de moeilijke weg.
Met de moeilijke weg start je gewoon bij level 25 en tellen de reeds afgelegde kilometers niet mee. De keuze ligt dus helemaal bij jou.
Let wel op want de keuze die je hier maakt is definitief en kan je later niet wijzigen.
Net zoals voordien zal er bij elk level nieuwe opties in Zwift beschikbaar worden.
Om level 50 te bereiken moet je 25.000 km hebben gereden. Geen probleem voor Tim Searle, de man die de 100.000 net heeft gehaald.

verdien je level in Zwift na lever 25 aan versneld tempo
verdien je level in Zwift na lever 25 aan versneld tempo

Volg je voorgang door de levels

Je voorgang kan je volgen tijdens het rijden bovenaan je scherm waar ook de snelheid en afgelegde afstand wordt weergegeven. Er is een balkje dat rood kleurt en je vordering richting volgende level weergeeft. 
Meer gedetailleerd kan je je voorgang volgen in het scherm waar je het overzicht krijgt van je rit.Daar zie je een balk met je voorgang en het aantal punten. Er staat nu ook een aanduiding die weergeeft tot aan welk level je versnelt kan opklimmen.

wat is het nu van de levels

Buiten dat aan elk level wel een aantal voordelen zijn gekoppeld zoals het vrij komen van een nieuw fietspakje of een nieuwe set wielen heeft het niet echt veel nut. Natuurlijk is er het gevoel van voldoening van een bepaald level gehaald te hebben.
Dus hebben de levels dan veel nut? Ja, natuurlijk hebben ze nut. Ze bevestigen dat we de nodige kilometers en uren op de fiets hebben doorgebracht om dat level te bereiken. We geven het misschien niet altijd graag toe maar dat is toch wel een heel klein beetje belangrijk. 🙂

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën