Elite Suito en Suito T

Elite Suito en Suito T - smart trainer
(Last Updated On: 17/02/2022)

De Elite Suito is een direct drive interactieve smart trainer die klaar voor gebruik komt in de verpakking. De Suito komt met een voorgeïnstalleerde 11-speed cassette van Shimano type 105. Zo zijn we ook bij het enige verschil tussen de Suito en de Suito T. Deze laatste wordt geleverd zonder cassette. De Suito is en compacte trainer die gemakkelijk op te bergen is door zijn makkelijk opvouwbare poten. Opgevouwen neemt hij niet veel plaats in beslag. Hij is gemakkelijk te verplaatsen met het geïntegreerde handvat.

Inhoud

Elite Suito met of zonder cassette

Elite Suito en de Suito T

Op vlak van prestaties heeft de Suito ook wel wat te bieden. Hij kan een maximale helling van 15% simuleren en heeft een maximaal vermogen van 1900 watt bij 40 km/h. Bij een snelheid van 20 km/h haalt hij nog altijd 730 watt. De afwijking van deze trainer ligt rond de 2,5% wat overeen komt met andere trainers in dezelfde prijsklasse.   Wil je meer correcte gegeven, dan kan je de Suito verbinden met een vermogensmeter en zullen deze gegevens gebruikt worden. Om dit te kunnen activeren moet je wel de My E-Traning software hebben geïnstalleerd.

De registratie van omwentelingen gebeurt zonder extra sensor. Met geen nood aan deze sensor is de Elite Suito een fietstrainer waarvoor je geen extra sensoren moet installeren om alle functies te kunnen gebruiken. Je hebt wel de mogelijkheid om met extra sensoren te werken.

Op de geïnstalleerde freehub past een 9/10/11-spaad cassette. Wil je een 12-speed installeren dan moet je eerst de freehub vervangen door nieuwe freehub. 

Zoals elke interactieve fietstrainer is de Suito uitgerust met ANT+ en Bluetooth zoals al de nieuwe smart trainers die op de markt komen.  Verbinden met externe software verloopt vlot. De hele setup is plug en play. Het niet meer moeten installeren van de trainer zoals dit het geval is bij sommige nadere modellen maakt dat je al snel na aankoop op de fiets kan zitten.

Verbinden met apps van derden

Verbinden met Apps van derden is geen probleem met de Elite Suito. Met de ingebouwde ANT+ en Bluetooth heb keuze hoe de trainer te verbinden met de trainingsapp. Bij verbinden via Bluetooth moet je wel rekening houden dat je trainer al niet met een andere apparaat is verbonden. Lees meer in ons artikel over fietstrainer verbinden met Zwift.

De Elite wordt geleverd met een jaar gratis toegang tot de My E-Training software van Elite en 1 mand gratis Zwift. Naast Zwift is de Elite ook geschikt om te gebruiken met andere toepassingen voor indoor trainen. Rouvy, Bkool en RGT zijn hier op de site al eens besproken aan de hand van eigen ervaringen. Ze hebben allemaal wel een gratis testperiode of een gratis account waarin je een deel van de mogelijkheden kan gebruiken.

Kenmerken van de Elite Suito en Suito T

Aandrijving direct drive
Type rem magneetrem
Type fietstrainer smart fietstrainer
Maximale weerstand 1900 watt
Maximale helling 15%
instelbare weerstand via gebruikte app
netstroom nodig ja
compatibel met 29″ ja
gewicht vliegwiel 3,5 kg
gewicht trainer 14,5 kg
jaar introductie 2019

Voordelen

 • compact
 • stabiel
 • meegeleverde cassette
 • gemakkelijk in gebruik
 • prijs

Nadelen

 • kalibratie is nodig
 • Niet zo stil als gelijkaardige fietstrainers

Wat ontvang je in de doos van de Elite Suito en Suito T?

Wat zit in de doos van de Elite Suito en Suito T?

 • De gemonteerde Suito trainer en stroomadapter.
 • Bij de Suito een geïnstalleerde cassette
 • Snelspanner en de nodige adapters.
 • Een kaart voor de maand gratis Zwift.

Let wel op dat in de Suito T geen cassette wordt meegeleverd. Heb je een cassette liggen dan kan je natuurlijk voor deze optie gaan.

Elite Suito en Suito T door Dc Rainmaker

Uitgebreide review door Dc Rainmaker van de Elite Suito. Inclusief installatie en vergelijkeden test van de gemeten waardes. 
Als je zou overwegen een Elite Suito te kopen is deze zeer uitgebreide review zeker een aanrader.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën