Eric Minn – oprichter en CEO van Zwift.

Zwift - interview Eric Minn
(Last Updated On: 15/02/2021)

Computerprogrammeur Jon Mayfield, een fervent fietser, vond na de geboorte van zijn kinderen moeilijk de tijd om te kunnen fietsen. Met een fietstrainer probeerde hij toch het beste t maken van de schaarse momenten die vrij waren om te fietsen. Zoals vele wel zullen herkennen, werd dit na een tijdje redelijk saai. Met zijn achtergrond in IT is hij dan een oplossing gaan zoeken om het indoor fietsen interactiever te maken. Hij ontwikkelde wat later Zwift zou worden.

Geboorte van Zwift.

Jon Mayfield en Eric Minn ontmoeten elkaar ergens in 2012. Eric Minn fietst op die moment ook indoor en is niet tevreden met de beschikbare opties voor indoor fietsen in 2012. Hij wil een meer interactieve ervaring in een 3D wereld. Laat dit nu net zijn wat Jon Mayfield heeft ontworpen. Zwift is geboren en wordt aan het grote publiek voorgesteld op 30 september 2014.
“We waren zo onder de indruk van Jon en wat hij in zijn vrije tijd had opgebouwd.” zei Min. “Het duurde niet lang om Jon ervan te overtuigen om zich bij ons aan te sluiten als een van de oprichters van Zwift.”
Binnen drie jaar na de lancering in 2014 groeide het bedrijf in het centrum van Long Beach uit tot een internationaal fenomeen.

Groei in 2020.

Vorig jaar sloot de pandemie sportscholen en miljoenen fietsers en hardlopers zaten thuis vast met voor sommigen indoor trainen als enige optie. De virtuele wereld werd hun ontsnapping en Zwift was een van de vele platforms die profiteerde van de situatie. Dit zie je ook in de herkomst van vele van de nieuwe abonnees. Die zijn vaak afkomstig uit landen waar heel strikte maatregelen gelden of golden.
Het aantal Zwift-abonnees is het afgelopen jaar vrijwel verdubbeld, zei Min. In september meldde Bloomberg de waarde van het bedrijf op $ 1 miljard.

Zowel amateurs als professionals.

Zwift is uitgegroeid tot een platform dat door sporters van alle niveaus wordt gebruikt. De occasionele fietser is te vinden op Zwift, maar ook veel professionele sporters gebruiken het platform voor hun trainingen. In 2020 werd ook een grote stap gezet naar competitie op een professioneel niveau.

Onder een interview met Eric Minn uit de LA Daily News.

Vraag: Het lijkt erop dat Zwift een ongelooflijke timing had. Hoe heeft de pandemie het bedrijf beïnvloed?

A: We kenden een sterke groei op jaarbasis sinds die eerste lancering in 2014. Het is echter redelijk om te zeggen dat die groei in 2020 aanzienlijk versnelde.
We kunnen geen actieve abonneeaantallen delen, maar we zijn de afgelopen 12 maanden ongeveer in omvang verdubbeld. Europa is nu onze grootste en snelst groeiende markt. In 2020 was er vooral een sterke groei in Frankrijk, Spanje en Italië.
Begin 2020 bedroeg het piekaantal (gebruikers) iets meer dan 16.000. Je ziet nu de meeste dagen dagelijkse pieken van meer dan 20.000 Zwifters.

Vraag: Waaraan schrijft u het succes van Zwift toe?

A: Het Zwift-platform biedt een leuke manier om te trainen, racen of gewoon te verkennen.
Wat Zwift onderscheidt, is de geweldige gemeenschap. Hoewel veel mensen indoor training zien als een solo-ervaring, creëert Zwift een plek waar mensen van over de hele wereld samenkomen voor groepsritten, races, unieke evenementen en om geld in te zamelen voor goede doelen.
Sociale connectiviteit is iets waar mensen in 2020 het meest naar hunkeren, en Zwift heeft hen die uitlaatklep gegeven.

Vraag: Hoeveel hardlopers en fietsers gebruiken Zwift?

A: Meer dan 3 miljoen mensen hebben een ritje gemaakt of gerend op Zwift. Fietsers blijven de meerderheid van het gebruikersbestand. Het aantal hardlopers neemt echter toe.
Olympian Mo Farah is een regelmatige Zwifter, en zijn groepsruns zijn altijd erg populair, met meer dan 1.000 hardlopers die hem vergezellen voor een virtuele run met Kerstmis.
Comedian Eddie Izzard loopt momenteel in januari elke dag een marathon op Zwift als onderdeel van zijn “Make Humanity Great Again” -campagne.

Vraag: Zwift is ook een kijksport of e-sport. Hoeveel toeschouwers trekt u voor een evenement zoals de UCI Cycling Esports World Championships vorige maand?

A: We hebben nog geen volledige kijkcijfers voor de UCI Cycling Esports World Championships, maar de Virtual Tour de France die in juli op Zwift werd gehouden, werd uitgezonden in meer dan 130 landen en bereikte meer dan 16 miljoen kijkers via Eurosport, Facebook Live en andere digitale platforms.

Vraag: Hoeveel mensen hebben deelgenomen aan uw virtuele Tour de France?

A: Drieëntwintig herenteams en 17 damesteams namen deel aan de eerste virtuele Tour de France.
Aan de herenkant waren dit dezelfde teams die de reguliere Tour de France op de weg rijden, met een paar extra wildcardteams uitgenodigd. Het was de eerste Tour de France die heren- en damesraces aanbood op dezelfde banen, over dezelfde afstand en met dezelfde uitzending.
Gewone Janes en Joes konden hetzelfde parcours rijden als de profs dankzij de Virtual L’Etape du Tour de France en de Discover Rides. Meer dan 117.000 (ritten zijn voltooid), goed voor meer dan 3 miljoen mijl.

Vraag: Hoeveel professionele atleten nemen deel aan Zwift?

A: Honderden professionele atleten trainen uitgebreid op Zwift. Geraint Thomas, winnaar van de Tour de France 2018, is een frequente Zwifter, die onlangs drie stints van 12 uur heeft gereden om geld in te zamelen voor de NHS (de National Health Service van het Verenigd Koninkrijk).

Vraag: Wat is de toekomst voor Zwift nadat de pandemie is geëindigd?

A: Met de populariteit van de Virtuele Tour de France en de eerste UCI Esports Wereldkampioenschappen, denk ik dat het slechts een kwestie van tijd is voordat we virtueel racen als een Olympische sport gaan zien.

Over Eric Min

  • Titel: medeoprichter en CEO
  • Organisatie: Zwift
  • Woonplaats: Londen, Engeland
  • Eerdere ervaring: acht jaar als vice-president voor JP Morgan Chase in New York; 15 jaar als medeoprichter en CEO van Sakonnet Technology in Londen, een computersoftwarebedrijf.

Vijf feiten over Eric Min

  • Geboren in Seoul, Zuid-Korea, verhuisde zijn familie naar New York City toen hij 7 was.
  • Hij raakte in zijn tienerjaren verslaafd aan fietsen en sloot zich aan bij een plaatselijke raceclub.
  • Houdt van fietsen vanwege zijn gemeenschapsgevoel, kameraadschap en concurrentievermogen.
  • Is een meester-napper, in staat om korte dutjes te gebruiken om zichzelf van brandstof te voorzien tijdens drukke dagen.
  • Heeft drie kinderen, en dat is deels de reden waarom hij zo toegewijd is aan het leuk maken van binnentrainingen

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën