Everesting op de Sigarenberg in Winksele

(Last Updated On: 07/12/2020)

Gekker moet het niet worden. Everesting op de Sigarenberg in Winksele. Seppe Odeyn presteerde het zaterdag. Om het aantal hoogtemeters te halen moest hij 239 keer de Sigarenberg beklimmen.

Everesting op de Sigarenberg.

De Sigarenberg is een helling gelegen in het Vlaams Brabantse Winksele. De helling bevind zicht aan de kerk in het dorpscentrum. De klim loopt over de Nieuwe Steenweg tot aan de N2 of Brusselsesteenweg. Van voet tot top is het 850 meter en in die afstand stijg je ongeveer 39 meter volgens het segment op Strava. Een filmpje om een beeld te krijgen van de klim vind je onderaan dit bericht.

239 keer op en af is echt wel fenomenaal en dat zonder echt verval in de snelheid van klimmen. Seppe Odey is natuurlijk niet de eerste de beste, wereldkampioen Duatlon in 2016.

De Sigarenberg is zowaar een locatie aan het worden voor uitdagingen. Victor Campenaerts had hem vorig jaar al 100 keer beklommen. Dit was wel een circuitje waarbij hij via een andere zijde de afdaling reed. De laatste weken hebben al een aantal wielertoeristen die prestatie verbeterd naar 104 en 105 keer de helling bedwingen maar wat Seppe Odeyn nu doet is toch van een andere orde.
Topsporters die geen competitie kunnen doen hebben duidelijk nood aan andere uitdagingen.

Even lopen

Een week geleden heeft hij ook nog een looptocht ondernomen van 100 kilometer. De uitdagingen zijn hem dus echt niet vreemd. Echt tof dat er in deze tijden sporters toch nog het nieuws halen met sportieve prestaties. Veel respect voor deze fantastische atleet.

Hoe ziet de Sigarenberg eruit?

Hoe ziet die Sigarenberg er nu uit. Wel daar kan je een klein filmpje van zien al is het dan maar één beklimming en aan bescheiden tempo.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën