Fiets wijs met Homo Turisticus

(Last Updated On: 27/09/2018)

fiets wijs

Fiets wijs met Homo Turisticus. Homo Turisticus, het personage gespeeld door Jan Matthys, en bekend geworden met zijn gekke reisadviezen in het programma “is ’t nog ver” op Vier. De Homo Turisticus vertolkt een wielertoerist in een speels promotiefilmpje voor de Fiets Wijs-campagne. Die wil fietsers aanzetten tot het veiliger, verantwoorder en properder uitoefenen van hun hobby. ‘Fiets wijs!’ is een fusie van vroegere campagnes ‘Ik fiets proper’ en ‘Ik fiets hoffelijk’.

Fiets wijs met Homo Turisticus

Wielertoeristen krijgen veelal de naam ‘wielerterroristen’ te zijn maar die stigmatisering is op het conto van enkelingen te schrijven. Met ‘Fiets Wijs!’ wordt aangetoond dat fietsen ook op een verstandige manier kan. Kapotte binnenbanden hou je bij, net als de verpakkingen van energierepen en gels. En fietsers knallen niet gewoon verder maar vertragen wanneer ze een gezin met kinderen voorbij moeten. Logisch, toch?

Op pinkstermaandag 25 mei organiseren ze zelfs de allereerste Fiets Wijs! Classic in het West-Vlaamse Tielt. Je kan er terecht voor zowel weg- als mountainbikeritten. Op die dag staan heel wat originele Fiets Wijs!-acties gepland.

Als uitsmijter en passend onder de noemer van fietsveiligheid is er de helmcampagne ‘Zet ‘m op je kop’ waarbij sportieve fietsers gemotiveerd worden om een helm te dragen.
Je kan het charter van ‘fiets wijs!’ zelf ook ondertekenen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën