fietsbestemmingen

fietsbestemmingen
(Last Updated On: 06/07/2023)

In de omgeving van je woonplaats fietsen of alleen indoor met gebruik te maken van Zwift of andere apps zal na een tijdje gaan vervelen. Je snakt dan naar nieuwe wegen of een ander terrein. Welke fietsbestemming je kiest, zal voor iedereen anders zijn. Op de meeste vakantiebestemmingen zal je wel kunnen fiets en het verkennen van nieuwe wegen zal de zin om te fietsen alleen maar aanwakkeren.
Gran Canaria is een toppertje en de laatste jaren hebben we al onze vakanties in de winter op Gran Canaria doorgebracht.

Bezochte fietsbestemmingen

Gran Canaria – een waar fiets paradijs met altijd mooi weer en uitdagende routes.

Lanzarote – Het hele jaar door ideale omstandigheden om te fietsen.

Groot Brittannië – als fietsland iets minder bekend. Een grote onbekende waar wel de mogelijkheden zijn om mooie fietstochten te maken.

Nederland – Op vlak van fietsinfrastructuur onovertroffen. Het mag dan veelal vlak zijn maar toch is het een mooi land om te fietsen.

Fietsbestemming korter bij huis.

Naast deze plekken ga ik ook wel een paar keer per jaar een tocht doen in de buurt van Trois Ponts – Stavelot – Aywaille. Een zeer mooie streek om te fietsen met verschillende hellingen die in de in Luik – Bastenaken – Luik worden aangedaan. Naast de meer bekende hellingen zijn er nog voldoende onbekende maar minstens even mooie hellingen te vinden. Zeker een aan te raden fietsbestemming.

Oostenrijk als fietsbestemming.

Ooit lang geleden (ongeveer drie fietsen) heb ik ook wel eens in Oostenrijk gefietst. Dit was in het Oberintal en Kaunertal. Het Kaunertal op zich is al een hele klus. De Kaunertaler Gletscherstrasse is iets langer dan 28 km en in die afstand moet je bijna 2000 meters hoogteverschil overbruggen. Het zwaartepunt ligt in de laatste 10 kilometer waar het stijgingspercentage richting de 10% gaat.
Het eindpunt bevindt zich boven de 2700 meter en is op 5 na de hoogste geasfalteerde beklimming in Europa.
Binnen korte afstand zijn er nog wel een aantal bekende cols te vinden. De Stelvio, Ofenpass / Fuornpass en nog een heel deel andere.

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën