Fietsen in de regio van Canterburry

(Last Updated On: 22/02/2021)

deze zomer stond tijdens een bezoek aan Engeland ook Canterburry in Kent op het programma. De fiets zat ook in de auto want een week op vakantie zonder een fiets aan te raken zag ik helemaal niet zitten. Ik had al heel weinig gefietst door het weer en andere omstandigheden dus moest het wel in Canterburry.

Zonder veel voorbereiding fietsen in Engeland

Veel voorbereiding was er aan het fietsen niet vooraf gegaan. Ik had wel ontdekt dat er in Groot Brittannië National Cycle Network is. Dat gaat me wel in de juiste richting sturen was het idee.
Ik moet er wel bij vermelden dat het National Cycle Network veel minder uitgebreid is dan ons fietsenroutenetwerk. Het is wel een ideale manier om via iet te drukke wegen uit de centra te geraken.

Engeland is geen fietsland

Ik had al wel gemerkt dat Engeland geen fietsland is. Fietsinfrastructuur is er veelal niet te vinden of toch veel te weinig aanwezig.
Ik heb wel het gevoel dat er inspanningen worden gedaan maar dan meer in stedelijke gebieden. Voor de rit in Canterburry had ik al een korte rit gemaakt in de omgeving van Portsmouth en bleek dat vele stukken van het National Cycle Network onverharde wegen bevatten. Nu ben ik geen fan van een racefiets op onverharde wegen. Mijn beperkte stuurvaardigheid zal hier ook wel iets mee te maken hebben.

Online is er een kaart beschikbaar die aangeeft waar de onverharde wegen zich bevinden. Het is dus perfect mogelijk om rond deze stukken te rijden. De kans is dan wel groot dat je over drukkere wegen moet zonder voorzieningen voor de fiets.

Van Canterburry naar de white cliffs

In Canterburry dan toch maar gekozen om het National Cycle Network te volgen. De rit bracht me door Sandwich en Deal tot aan de eerste kliffen. In het buiten rijden van canterburry liep der route via een bospad dat ooit in lang vervlogen tijden geasfalteerd was. Dat natuur had zijn best gedaan om dit stukje asfalt terug in te palmen en was daar voor een groot deel ook in geslaagd. Op de juiste fiets zou dit geen probleem vormen maar met de racefiets was het kantje boortje.

Na dit stukje liep de route via rustige landelijke wegen met bijna geen verkeer. Spectaculair is het niet maar wel mooi fietsen.

Groot Brittannië als fietsland

Een echt fietsland is Groot Brittannië zeker nog niet maar je kan er zeker wel mooie fietstochten maken. Het is wel zeker een fietsland in groei maar dan vooral voor de sportieve fietsers. In de grote steden is de fiets in opmars als transportmiddel en worden ook inspanning geleverd om de nodige infrastructuur te voorzien.
Hert succes van de Britten in het wielrennen heeft er wel voor gezorgd dat de verkoop van racefiets sterk is gestegen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën