fietsen in de vrieskou in Ohio

(Last Updated On: 27/09/2018)

fietsen in de vrieskou

Fietsen in de vrieskou. We kunnen al eens klagen over te fietsen in kouder weer maar wat deze man elke dag doet is wel heel extreem. De 56-jarige Fraser Cunningham doet de trip naar het werk elke dag met de fiets. Warm, koud, regen het kan hem allemaal niet deren. Aangezien het weer in Ohio nu niet echt fietsvriendelijk is moet hij echt fietsen in de vrieskou om op het werk te geraken.
Het is niet altijd zo geweest. Hij is de fiets maar rond zijn 45 jaar beginnen te gebruiken om van en naar het werk te geraken. Het zou geen man zijn of er zit toch ook een kleine persoonlijke competitie in. Hij wil graag zijn eigen record van 1 jaar en 8,5 maanden verbreken om onafgebroken de verplaatsing van en naar het werk met de fiets te doen. Hij is goed op weg om dit te doen aangezien hij al sinds 22 juli 2013 zonder uitzondering met de fiets van en naar het werk gaat. Deze dagen wil dat dus zeggen, fietsen in de vrieskou.

fietsen in de vrieskou in Ohio

Ingeduffeld in verschillende lagen thermische kledij, een dikke jas, twee paar handschoenen en een helm zit de ingenieur elke dag uren op zijn fiets en dat in historische vriestemperaturen.
Fraser Cunningham weigert zich blijkbaar te laten doen door Moeder Natuur. Het was vrijdagochtend -10 toen hij thuis vertrok en zijn ogen vroren letterlijk open tijdens de fietstocht. “Het is beter dan dichtvriezen”, merkte hij volgens USA Today droogjes op. “Ik denk dat ik de winter in Cincinnati leuker vind dan de zomer. Ik kan altijd warm blijven in de kou door meer lagen aan te doen en harder te trappen.”

Voor zijn route kiest hij zijstraten en fietst hij via parkings om het verkeer te vermijden. En wanneer de baan er echt gevaarlijk bij ligt, rijdt Cunningham met zijn ‘fatbike’ – een zwaardere fiets met brede banden. In de zomer doet hij er ongeveer een uur over, maar diezelfde fietstocht duurt ’s winters gemakkelijk dubbel zo lang. “Ik ga mezelf omschrijven als een beetje een koppig persoon.”

Persoonlijk record verbreken

Cunningham was midden de 40 toen hij naar zijn werk begon te fietsen en dat doet hij nu al tien jaar. “Het is een manier van leven geworden”, geeft hij toe. En een dagje missen omdat het regent, sneeuwt of hard waait is uit den boze. “In de auto stappen (om naar het werk te gaan) is een optie, maar enkel wanneer het absoluut om een noodgeval gaat”, klinkt het.

Sinds 22 juli 2013 fietste hij zonder uitzondering elke dag naar het werk en hij hoopt dan ook zijn persoonlijk record te verbreken. Zo fietste hij al eens onafgebroken elke dag naar het werk gedurende 1 jaar en 8,5 maanden.

IJspegels op zijn baard

Met een nieuwe sneeuwstorm op komst, zal Cunninghams doorzettingsvermogen opnieuw op de proef gesteld worden. Want zelfs met zijn lange baard die hij speciaal laat staan – zijn vrouw spreekt van ‘kinsolatie’ – en de verschillende lagen speciale kledij, wordt het na een tijdje toch koud. “Dan begin ik aan mijn espresso te denken”, klinkt het.

Wanneer de man dan uiteindelijk op kantoor aankomt, is zijn eerste halte het toilet waar hij met warm water de ijspegels in zijn baard ontdooit.

Naar eigen zeggen zal de doorwinterde ingenieur blijven fietsen tot hij met pensioen is. En zelfs dan vindt hij hoogst waarschijnlijk een andere plek om naartoe te fietsen.

bron: hln

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën