Fietsen in Engeland

(Last Updated On: 12/12/2020)

Engeland en bij uitbreiding Groot Brittannië staat niet dadelijk bekend als een fietsland ondank de mooie en gevarieerde landschappen. Er zijn vlakke regio’s in Engeland, maar ook meer uitdagende profielen met stevige hellingen. Denk maar aan de parcours die de Tour of Yorkshire volgt.

Veilig fietsen in Engeland

Engeland heeft geen fietscultuur zoals in Nederland of Vlaanderen. Automobilisten zijn dus ook minder gewoon van om te gaan met fietsers. Naast het links rijden moet je hier dus ook rekening mee houden bij het fietsen. Jezelf zichtbaar maken is heel belangrijk. Fluokledij of accenten zorgen voor deze extra zichtbaarheid. Eventueel verlichting (ook bij daglicht) kan een optie zijn.
Echt drukke wegen kan je proberen te verwijden.

National Cycle Network

Het National Cycle Network is een netwerk van fietsroutes dat door heel Groot Brittannië loopt. Deze routes zijn genummerd en duidelijk aangeduid. Er zijn wel veel stukken die over onverharde wegen lopen. Deze zijn wel duidelijk aangeduid op de kaart die je kan vinden op de website van de National Cycle Network. De onverharde stukken zijn aangeduid in geel. Zoals je kan zien zijn dat behoorlijk wat stukken. Voor een racefiets zijn dit minder aangewezen routes. Je kan natuurlijk een alternatief zoeken voor de onverharde stukken. Dat zal in de meeste gevallen een drukker alternatief zijn. Mits wat planning en de juiste fiets kan je wel erg mooie routes maken.

Meer fietsen in Engeland

fietsen in Canterburry

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën