Fietsen in het New York van de toekomst

(Last Updated On: 22/11/2018)

Fietsen in het New York van de toekomst?
Dat kan maar dan moet je wel genoegen nemen met de virtuele wereld van Zwift. Je kan fietsen in het echte Central Park maar dan een futuristische versie met een aantal interessante artistieke vrijheden van de ontwerpers op Zwift. Deze hebben hun fantasie de vrije loop mogen laten gaan.

Central Park in New York in het echt
Central Park in New York in het echt

Fietsen in het New-York van de toekomst met Zwift

New York City is de laatste nieuwe toevoeging in Zwift. Het parcours is in, rond en boven Centrale Park uitgetekend. In een futuristisch ogende wereld kan je Centrale Park verkennen. Er zijn ook bruggen ontworpen met en glazen wegdek. Goed en tof in een virtuele wereld maar lijkt me in de echte wereld niet het meeste ideale wegdek om op te fietsen.
New York is geen parcours voor doetjes en kan best wel pittig zijn met enkele niet heel lange maar best wel steile klimmetjes.

Er is een omloop van 6 km met 65 hoogtemeters tot eentje van 34,3 km met een totaal van 545 hoogtemeters. Deze laatste brengt je langs alle wegen in New York. Ideaal dus voor een eerste verkenning.

De parcours beschikbaak in New York Zwift

  • Rising Empire – 20.7km and 376m
  • Park Perimeter Loop – 9.7km and 126m
  • The Highline – 10.5km and 179m
  • Lady Liberty – 12.3km and 206m
  • Mighty metropolitan – 20.0km and 318m
  • Astoria Line – 11.5km and 142m
  • Knickerbocker – 22.4km and 365m
  • Grand Central Circuit – 6.8km and 144m
  • Everything Bagel – 34.3km and 545m
  • The Six Train – 6.5km and 69m
Central Park in New York volgens zwift
Central Park in New York volgens zwift

Je kan natuurlijk ook je eigen weg volgen en richting kiezen bij elke splitsing.

Zwiften in New York is best zwaar

Om eerlijk te zijn ben ik voorlopig niet zo’n fan van de parcours in New York. Op wel elk rondje zijn een paar korte stevige hellingen die het moeilijker maken om een ontspannen te ritje te maken. Zwiften in New York is best wel zwaar. Er zitten enkele hellingen die tot de 15 à 16 procent gaan en die dwingen je toch om stevige ertegenaan te gaan. Mijn gevoel is dat het meer een soort Amstel Gold omloop is. Korte stevige hellingen die elkaar snel opvolgen.
Op zich is dit geen probleem want je kan altijd de wereld aanpassen mat zwift-preferences.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën