fietsen is goed voor je. Enkele reden om te fietsen

(Last Updated On: 16/01/2018)

fietsen is goed voor de gezondheidFietsen is goed voor je. Dat fietsen of elke andere vorm van beweging of sport goed voor je is staat niet ter discussie. Fietsen is goed voor een gezond lichaam en geest. Is dat niet wat we allemaal willen? Voor verplaatsingen over te schakelen van auto naar fiets draag je ook nog eens bij tot een betere leefomgeving. De infrastructuur om te fietsen wordt ook steeds beter. Denk maar aan de fietsostrades tussen steden en fietsstraten in de steden. Er is wel nog veel werk aan de winkel maar de vooruitgang is er.
Ben je niet zeker van de voordelen van fietsen dan moet je zeker verder lezen.

fietsen is goed voor je slaappatroon

Misschien niet een voordeel waar je dadelijk aan zou denken. Maar mensen die fietsen hebben een betere nachtrust. Een onderzoek van Stanford University School of Medicine heeft mensen die problemen hebben met inslapen gevraagd om de twee dagen 20 tot 30 minuten te fietsen. Het resultaat was dat de tijd tot inslapen werd gehalveerd en de nachtrust een uur langer werd.
Sporten in het algemeen zal zorgen voor een beter nachtrust.

afvallen door te fietsen

Elke sport zal je helpen af te vallen. Fietsen heeft als groot voordeel dat het niet heel belastend voor de gewrichten is. Bij overgewicht is dit een heel groot voordeel. Lopen zorgt voor veel meer belasting op de gewrichten en de kans op kwetsuren is groter.
Het oplopen van een kwetsuur bij beginnende sporters zorgt voor motivatieverlies en het afhaken. Start dus met fietsen en je kan later nog altijd overschakelen naar lopen.

sneller op je bestemming

Deze hang wel af van welke verplaatsing je gaat maken. Als je in een grote stad woont en je moet tijdens de spits op je werk geraken is de kans groot dat je met de fiets het snelste ter plaatse zal zijn.
Nu veel binnensteden steeds vaker verkeersvrij of verkeersluw worden is de kans dat je sneller met de fiets op je bestemming geraakt groot.

minder vervuiling door te fietsen

Door verplaatsingen met de fiets te maken, draag je een stukje bij, aan het voorkomen van vervuiling. Laat de auto voor korte verplaatsingen in de garage staan en neem de fiets. Elke verplaatsing met de auto die vermeden kan worden draagt een beetje bij tot een betere leefomgeving.

geld verdienen met fietsen

Veel werkgevers voorzien in een vergoeding voor woon- werkverkeer met de fiets. Werkgevers mogen een niet belaste vergoeding per kilometer geven aan hun werkgevers. Als je elke dag de verplaatsingen naar en van het werk met de fiets maakt, kan deze vergoeding al snel oplopen.
De fietsvergoeding kan ook gecombineerd worden met een vergoeding voor openbaar vervoer.
Fietsen is goed voor de portemonnee.

wordt minder snel ziek door te fietsen

Door regelmatig aan sport te doen wordt je immuunsysteem sterker en wordt je dus minder snel ziek. Je lichaam is gewapend om tegen een eventuele ziekte te strijden. Fietsen is goed voor de gezondheid
Volgens een onderzoek van “University of North Carolina” zijn mensen die 5 dagen per week 30 minuten fietsen tot de helft minder afwezig op het werk dan hun minder sportieve collega’s.
Door meer te bewegen heb je ook minder kans op hart- en vaatziekte. Regelmatig fiets kan deze kans met 50% verlagen.
Een lang lopend onderzoek uitgevoerd in Finland heeft ook aangetoond dat de kans op het ontwikkelen van kanker kleiner is bij mensen die 30 minuten per dag fietsen.

fietsen maakt gelukkig

Fietsen maakt je gelukkig. Je bent actief bezig en dit zal zorgen dat je jezelf goed voelt. Na een fietstocht heb je altijd dat fijne gevoel. Moe maar voldaan. Lopers spreken van de “runners high”. Dit gevoel kan zelfs verslavend werken. Je lichaam vraag om het sporten wat je in een positieve spiraal brengt.
Tijdens het sporten kan je mentaal ontspannen en dit geeft je weer energie. Energie die je kan gebruiken voor je gezin, werk, ….
Bewegen voor een gezond lichaam en geest. Veel beter kan ik het niet zeggen.

ontdek de wereld

Fietsen kan je op plekken brengen waar je anders nooit zou komen. De fiets is het ideaal middel om op verkenning te gaan. Je kan best wat afstand afleggen op korte tijd maar toch heb je de kans om de dingen rond je op te merken. Fietsen heeft me al op plekken gebracht waar ik anders nooit zou komen. Ik heb het dan niet alleen op plekken ver van huis. Je zal er versteld van staan hoeveel mooie plekjes er zich binnen fietsafstand van je thuisbasis bevinden.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën