fietsen op Gran Canaria

(Last Updated On: 06/07/2023)
fietsen op Gran Canaria

Fietsen op Gran Canaria is een echt plezier. Je kan hier het hele jaar door in aangename temperaturen fietsen over al dan niet uitdagend terrein. De Canarische Eilanden dragen de naam van “Eilanden van eeuwige lente”. In de zomer kunnen de temperaturen wel oplopen door aanvoer van warme lucht van Afrika. Persoonlijk ben ik nog niet in de zomer geweest. In de periode oktober tot en met april is het er zeker perfect om te fietsen. Als je meer een MTB-fanaat bent, zit je ook perfect op Gran Canaria. Alles is aanwezig om te fietsen op Gran Canaria. De wegen, de fietsen en een perfect klimaat. Klimmen als in de Alpen? In Gran Canaria kan het ook in de winter.

Gran Canaria is een pareltje

Gran Canaria is wel degelijk een pareltje. Ik heb het dan niet over de toeristische plaatsen als Maspalomas, Puerto Rico en anderen. Net buiten deze toeristische plaatsen ligt het echte mooie Gran Canaria waar je je soms zelf in de Alpen kan voelen. Tijdens één fietstocht kan je soms het gevoel hebben dat je door vier seizoenen bent gereden. Zomer, herfst, winter in het stijgen en dan via de lente terug afdalen.
In het binnenland zijn prachtige dorpjes te vinden en aan de kust prachtige stranden. Ik ontdek ook nog bij elke bezoek nieuwe dingen bij het fietsen op Gran Canaria.

zicht vanop Pico de las Nieves
zicht vanop Pico de las Nieves

Boek een verblijf op Gran Canaria

Fietsen op Gran Canaria huren

fiets huren bij Free Motion

Over het huren van een fiets op Gran Canaria kan ik heel kort zijn. Bij mijn tweede bezoek heb ik Free Motion ontdekt en ik kan hen enkel maar aanraden. De fietsen zijn altijd perfect en als er bij eventueel defect wordt je dadelijk geholpen. Bij een spaakbreuk werd er dadelijk een nieuwe spaak in het wiel geplaatst en binnen het half uur zat ik terug op de fiets.
Free Motion verhuurt fietsen van de meest recente modellen. Bij mijn laatste bezoek in december 2017 waren alle modellen van 2017. Prijzen starten bij 15 euro tot 45 euro per dag afhankelijk van periode en model. Voor elk wat wils dus.
Voordeel van Free Motion is dat ze ook verschillende vestigingen hebben op het eiland. Op het ogenblik van het schrijven van deze post zijn er 6 winkels op Gran Canaria. Eentje in Las Palmas en de 5 andere in het toeristische zuiden.

Welke kleding om te fietsen Gran Canaria

De meeste dagen zal je genoeg hebben aan de gewone zomerse uitrusting van fietstruitje en broek. Hou er wel rekening mee dat hoe hoger je komt hoe lager de temperatuur kan worden. In het binnenland heb je ook meer kans op regen. Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit in de regen gefietst op Gran Canaria. In mijn valies zak ik naast een aantal broeken en fietstruitjes ook armwarmers, beenwarmers en een dun compact opgevouwen jasje meenemen. Bij een beklimming naar de Pico De Las Nieves is dit zeker geen overbodige luxe.
De fietshelm is ook verplicht te dragen in Gran Canaria en eventueel kan je fietslichtjes meenemen. Deze zijn ook te verkrijgen bij Free Motion.

Wegen op Gran Canaria

Over het algemeen zijn de wegen op Gran Canaria in goede staat. Er zijn enkele wegen die echt wel aan vernieuwing toe zijn. De GC 605 is er daar eentje van vanaf Presa de las Ninas. Klimmen in de richting van Ayacata is nog te doen maar afdalen is niet echt aangenaam. Een ander is de verbindingsweg tussen de GC 505 en 605. Bij het afdalen richting Soria is het daar echt wel opletten geblazen.
Over het algemeen zijn de wegen echt wel goed tot heel goed. Het aantal auto’s op de weg is ook redelijk beperkt en over het algemeen houden ze best wel rekening met ons fietsers.
Sinds een aantal maanden is de kustweg tussen Tautito en Playa de Mogan afgesloten door een aardverschuiving. Volgens een van de fietsgidsen bij Free Motion zou herstel wel een tijdje op zich laten wachten of helemaal niet gebeuren. Afwachten maar.
Wel opletten geblazen bij het afdalen en blinde bochten. Ik heb op mijn laatste trip nog een fietser een bocht zien afsnijden om op een tegemoetkomende auto te rijden. De schade was beperkt maar het ongeval was te vermijden.

fietsen op gran canaria richting Santa Lucia
fietsen op Gran Canaria richting Santa Lucia op de GC 65

Boek een verblijf op Gran Canaria

Reizen naar en verblijf op Gran Canaria

Vluchten zijn er te boeken vanaf verschillende luchthavens en verschillende vliegtuigmaatschappijen. Prijzen kunnen nogal variëren volgens periode. Vergelijken is de boodschap. Voor verblijf zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan in één van de grote toeristische gebieden verblijven waarbij Maspalomas ideaal is als uitvalbasis om te fietsen op het eiland. De andere mogelijkheid is in het binnenland of het minder toeristische zuiden. Vraagt wat meer voorbereiding i.v.m. fietsverhuur maar verblijf in het binnenland moet je zeker overwegen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën