Fietsen op het circuit van Zolder. Avondfietsen.

(Last Updated On: 08/03/2018)

Fietsen op het circuit van zolder is drie avonden per week mogelijk voor het grote publiek. Avondfietsen op het circuit van Zolder is een echte aanrader.
Het biedt een veilige omgeving om te fietsen zonder alle hindernissen die je op de openbare weg kan tegenkomen. Het is de ideale omgeving om eens te testen hoe snel je nu wel kan rijden als de gevaren van de openbare weg niet aanwezig zijn.

fietsen op het circuit van zolder
Avondfietsen op het circuit van Zolder is een echte aanrader als je eens voluit en zonder de gevaren van de openbare weg wil rijden.

Het circuit van Zolder.

Het circuit van zolder heeft al een hele geschiedenis achter zich. Het werd ontworpen in 1963 en is het strijdtoneel geweest van 10 formule 1 races. De laatste was in 1984.
Naast de gemotoriseerde sport vond ook het wielrennen zijn weg naar het circuit. In 1969 en 2002 werd het WK wielrennen op en rond het circuit van Zolder georganiseerd. Het laatste in 2002 werd gewonnen door Mario Cipollini in een massasprint.

Niet enkel de wegrenners zakten af naar het circuit maar ook de veldrijders hebben er al een aantal wedstrijden verreden. Het laatste WK veldrijden op Zolder werd gewonnen door Wou Van Aert in 2016.

Fietsen op het circuit van Zolder. Avondfietsen.

Nu heb je dus de kans om ook rondjes te rijden op dit circuit. Het hele jaar door kan je dinsdag, woensdag en donderdag terecht tijdens het avondfietsen. Als je een keer wil proberen kost dit je 3 euro per avond. Heb je de smaak te pakken en ga je vaker dan kan je een 10-beurtenkaart kopen voor 30 euro voor 10 avonden en eentje gratis. En ben je echt verslaafd dan bestaat de mogelijkheid om een jaarabonnement te kopen aan 49 euro. Inwoners van Heusden-Zolder mogen gratis gebruik maken van het circuit.

Het wegdek is perfect en nodigt uit om het beste van jezelf te geven. Je kan rustige rondjes rijden of aanpikken bij een snelle groep en proberen te volgen. Misschien ben je een sterke renner die de anderen naar adem kan doen snakken. Ik ben al blij dat ik bij een redelijk snelle groep kan aanpikken en proberen het beste van mezelf te geven.

Wedstrijden op het circuit van Zolder

Als je eens een wedstrijd wil proberen, kan je dit ook op het circuit van zolder.  Ook dit jaar heb je weer de kans om aan drie wielerwedstrijden deel te nemen. Het zijn wedstrijden voor niet vergunninghouders en worden georganiseerd door het circuit Zolder en TTHZ-cycling team. Inschrijvingen lopen via endurancecyclingseries.be waar je ook kan inschrijven voor de 12 en 24 uren van zolder.
Vorig jaar heb ik ook deelgenomen aan één van de drie races. Het was de eerste keer dat ik deelnam aan een race en dat is erg goed meegevallen. Ik denk dat het circuit van Zolder een ideale plaats is om je eerste race te betwisten. Ik had als doel gesteld om in de groep aan te komen en dat is me ook gelukt. Je kan de gegevens van de race op strava vinden en onder is een kort filmpje om een beeld te vormen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën