Fietsen van Marbella naar Ronda in Andalusie

(Last Updated On: 07/01/2018)

Puerto El Madroño
Fietsen van Marbella (El Parais) naar Ronda in Andalusie via de A397 die je over de Puerto El Madroño tot in Ronda brengt.
Deze onverwachte kans kon ik niet laten liggen, ondanks dat ik niet was voorzien om een fietstocht te maken. Dit was echter geen bezwaar omdat er voldoende Decathlons in de buurt te vinden zijn en een fietsbroek en handschoenen snel gekocht zijn.
Fietsen werden gehuurd bij Marbella Rent a Bike en zouden op de dag zelf gebracht worden naar het appartement waar men fietspartner voor de rit verbleef. Je kan er kiezen tussen racefietsen uit aluminium of carbon. Onze fietsen bleken beiden een Scott Speedster te zijn met een compact sora 50/34 vooraan en 12/28 achteraan. Ter plekke werden er gewone pedalen op de fiets geplaatst. Je kan evengoed klikpedalen laten monteren indien je je fietsschoenen bij hebt. We huren ook een helm en zijn zo klaar om te starten en dit voor 25 euro voor 1 dag.

Fietsen van Marbella naar Ronda in Andalusie

Zicht op Puerto El MadroñoWe vertrekken richting binnenland om de weg richting Ronda te vinden. Na een aantal kilometers draaiden we dan aan een golfterrein op een rond punt links op de weg naar Ronda. De A 397 die dadelijk klimt richting de die 1065 meter hoog is en je start zo goed als op zeeniveau. Volgens de gegevens van de Garmin ligt de start op 6 meter hoogte en bij het links afdraaien op het ronde punt op 56 meter. Dat geeft dus een hoogteverschil van 1009 meter op net bovende 20 km rijden. Zwaar is de klim niet maar na al het fietsen op onze vlakken wegen is er toch wat tijd nodig om een goed ritme te vinden en het eerste deel van de klim is het dan ook afzien. Eens een goed tempo gevonden, kunnen genieten van het fietsen en het mooie landschap.

top van Puerto El Madroño

Boven op de top van de Puerto El Madroño volgt een lang tussenstuk met op het einde nog een kleine 2 km oplopende weg naar een hoogte van net geen 1100 meter. Dan is het afdalen tot Ronda waar je kan doorrijden tot aan de brug (de Puente Nuevo) gebouwd tussen 1751 en 1793. We neùen dezelfde weg terug en komen na 5 uur en 22 minuter terug bij ons vertrek. De afdaling is mooi en je kan de bochten goed inschatten. Wij hebben de rit op een heel winderige dag gereden en dat maakt het soms wel heel zwaar. Zeker het stuk net na de top waar de wind stevig weerwerk bood.

fietsreis in Andalusia

Nu blijken er ook via Andalusiefietsreizen fietsreizen te worden aangeboden met overnachtingen in een hotel te Ronda. De reizen zijn volledige uitgewerkt met fiets, eten en inden je wil zelfs onder begeleiding van een ervaren gids. IK zou zeker overwegen om speciaal om te fieten terug te gaan naar Andalusie.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën