fietsmotivatie behouden bij het fietsen in het nieuwe jaar

(Last Updated On: 13/01/2018)

Vandaag gefietst? Heel goed zo. Volgens de analyse van alle activiteiten geregistreerd in strava in 2017 blijkt 12 januari de dag waarop de nieuwjaarsresolutie op de achtergrond verdwijnt. In het totaal werden 339 miljoen activiteiten geregistreerd in 2017.
Fietsmotivatie behouden is soms niet altijd even eenvoudig en al zeker niet in deze periode van het jaar. Buiten fietsen is niet altijd mogelijk en het aantal uren daglicht in de dag zijn beperkt.
Wat kunnen we nu doen om toch gemotiveerd te blijven.
fietsmotivatie strava

vaste afspraken met vrienden of wielertoeristenclub

Een vaste afspraak met vrienden om te gaan fietsen zorg voor een lichte dwang wanneer de zin om te fietsen niet echt aanwezig is. Eens onderweg zal de zin wel komen.
Persoonlijk fiets ik bijna altijd alleen maar ik kan me inbeelden dat een vaste fietsafspraak met vrienden kan helpen.

fietsdoelen voor nieuwe jaar zorgen voor fietsmotivatie

Stel bepaalde doelen voor het nieuwe jaar. Wees realistisch in de doelen die je stelt. Neem de doelen ook niet te ver vooruit. Van de mensen die een specifiek doel zetten zijn er 10 maand laten nog altijd 92% lustig aan het fietsen. Hun fietsmotivatie blijft intact.

plan je ritten – trainingen ’s morgens

Probeer je ritten in het weekend ’s morgens te plannen. De meeste mensen die regelmatig trainen doen dit veelal in de morgen. Persoonlijk voel ik dit ook zo aan. Weeral speelt de tijd van het jaar hier in mee voor mij. De dagen zijn nu kort en voor je het weet is het donder. Die je trainingen / ritten ’s morgens. Als voordeel heb je dan ook nog de rest van de dag om andere dingen te doen. Je partner, gezin zal er blij mee zijn.

woon- werkverkeer met de fiets bevorderd fietsmotivatie in het weekend

Zij die al de goede gewoonte hebben om de verplaatsingen van en naar het werk met de fiets te doen zullen in het weekend ook actiever zijn op de fiets. 43% meer actief in het weekend op precies te zijn. Overweeg, indien mogelijk, om je woon- werkverkeer met de fiets te doen. Je hebt dagelijks beweging en voor het milieu is het ook al een plus.

fietsmotivatie door gebruik strava

fietsmotivatie stravaVoor mij persoonlijk heeft strava heel veel veranderd voor mijn fietsmotivatie. Een overzicht van al je ritten en totalen per week, maand of jaar zorgen voor de nodige fietsmotivatie. Je kan hier doelen stellen in afstand of tijd per week, jaar of maand. Een daar stopt het niet. De vergelijking van je eigen ritten en tijden onderlingen geven je een duidelijk beeld van je vooruitgang. Strava zit vol met functies die je kunnen helpen om gemotiveerd te blijven. De segmenten in strava zijn ook een gedroomd hulpmiddel om te zien waar je staat ten opzichte van de andere fietsers.

indoor trainer

Is het buiten dan echt toch zo slecht dat fietsen uitgesloten is, is er nog altijd de indoor trainer. Geen last van het weer en programma’s in overvloed om te gebruiken. Denk maar aan zwift. Door het indoor te kunnen fietsen blijf je ook in een bepaald ritme. Ik fiets bijna dagelijks. Het aantal keer dat ik meer dan één dag na elkaar niet heb gefietst in 2017 kan ik op één hand tellen. Het indoor fietsen heeft hier een groot aandeel in.

plezier in het fietsen

De belangrijkste van allemaal is het plezier behouden in het fietsen. Tenslotte doen we het allemaal als ontspanning. Slechts weinigen kunnen fietsen als beroep en zelfs dan moet je het met plezier doen.
Ga geen gekke dingen doen. Wees realistisch in de doelen en verwachtingen. Als beloning krijg je een prachtige hobby die ook nog eens voor een gezond lichaam en geest zal zorgen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën