Fietstrainers nog altijd moeilijk te vinden.

fietstrainers online moeilijk te verkrijgen
(Last Updated On: 15/10/2020)

Als je vandaag een fietstrainer wil kopen, is het aanbod redelijk klein. De betere fietstrainers zijn nog moeilijk te vinden of de levertermijnen zijn lang. Minimaal vier weken en deze loopt op tot 2 en zelfs 3 maand.
De productieachterstand door de coronacrisis en stijgende verkoop hebben ervoor gezorgd dat de vraag hoger is dan het aanbod en dit bij aanvang van het winterseizoen.

Fietstrainers van Tacx.

Online zijn ze bijna niet te vinden. De kortse levertijd is 3 à 4 weken bij Mantel en dit voor elk model fietstrainer van Tacx. Bij andere online aanbieders zoals Coolblue of Wiggle is er enkel melding van “tijdelijk uitverkocht” zonder indicatie van termijn.

Op de website van Garmin, waar Tacx nu een onderdeel van is, kan je hen ook bestellen met levering ergens in het eerste kwartaal van 2021.

Voor zij die hun oog op een Tacx hebben laten vallen zal het afwachten worden tot ze terug beschikbaar zijn. Best kan je nog regelmatig controleren of er Fietstrainers van Tacx te bestellen zijn want als ze beschikbaar zijn zullen deze heel snel verkocht worden.

Fietstrainers Wahoo en andere.

Voor Wahoo en de andere merken is het net hetzelfde verhaal. Geen voorraad en als er dan al kan besteld worden is het met heel lange levertermijnen. Hier en daar zijn er wel een aantal fietstainers op voorraad en redelijk snel te leveren.

Bij Wiggle kun je nog een aantal fietstrainers vinden van Elite, Kinetic, Saris en Lifeline. Er zijn erker nog goede fietstrainers te vinden alleen is je keuze beperkter.

De Kinetic R1 Direct-Drive te verkrijgen bij Wiggle.
Eigenschappen van de Kinetic R1 Direct-Drive te verkrijgen bij Wiggle

Is er beterschap in zicht?

Ik vind het al heel opvallend dat er nog altijd een beperkt aanbod is op vlak van fietstrainers. Tijdens de zomermaanden zullen er toch een pak minder verkocht zijn en toch is er nu nog altijd een groot tekort aan fietstrainers. Wat de reden hiervan is heb ik maar het raden naar. Moeilijke toevoer van onderdelen, nooit weggewerkte achterstand door de “eerste” lockdown, moeilijkheden met transport. Het is dan ook moeilijk om te zeggen wanneer er terug een ruim aanbod aan fietstrainers zal zijn.

Hetzelfde doet zich voor op de markt van de fietsen. De productie kan de vraag niet volgen. deze zomer was ik aan het kijken voor een nieuwe racefiets en ook daar was het aanbod eerder klein. Verschillende modellen waren niet meer of moeilijk te verkrijgen. Uiteindelijk heb ik de fiets die ik wou wel gevonden maar onder normale omstandigheden had ik hem misschien met een mooie korting kunnen kopen wat nu niet het geval was.

Opmerkingen of eigen ervaringen bij de zoektocht naar een fietstrainer of fiets mogen altijd in de reacties.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën