Fietsvakantie op Gran Canaria

fietsvakantie Gran Canaria
(Last Updated On: 08/01/2022)

Een fietsvakantie op Gran Canaria is weer achter de rug. Elf dagen die volledig of toch zo goed als in het teken van fietsen staan. Het afsluiten van de vakantie is iets minder omdat de terugvlucht 4 uur later zal opstijgen, maar dat geeft dan weer de kans aan dit artikel te werken tijdens het wachten. De vertraging is echt geen domper op de vakantie.

verblijf via Booking

Het verblijf hebben we dit maal gevonden via Booking. Een huisje met alles op het gelijkvloers niet in een vakantiepark gelegen. De eigenaars hebben twee aan elkaar grenzende huisjes in San Augustin en een appartement in Las Palmas. Het is de eerst maal dat we niet in een vakantiepark of hotel hebben verbleven en het is me echt reuze meegevallen. In die mate dat we nu al overwegen om volgende keer hetzelfde verblijf te regelen. De woning was ruim, modern ingericht en met een groot terras om buiten te zitten. Een wasmachine was ook aanwezig en dat vind ik super om de fietskleding zo te kunnen wassen en niet met de hand. Perfect ook om de fiets veilig te stallen als je hem niet gebruikt.

fiets huren bij free motion

Zoals al de voorgaande keren heb ik dit maal weer een fiets gehuurd bij Free Motion. Deze keer af te halen in het filiaal te San Augustin. Het is de eerste keer dat we in San Augustin verblijven en het was even zoeken naar het filiaal van Free Motion dat in het hotel gelegen is. De huurprijs afrekenen en een waarborg van 100 euro met de masterkaart en je staat voor je het weet terug op straat met een fiets die klaar is voor het zwaardere klimweek. Deze keer ben ik gegaan voor een blauw exemplaar van BH met schijfremmen en gedeeltelijk afgemonteerd met Shimano Ultegra. Ik ben geen liefhebber van blauwe fiets en sloping frames, maar ik wilde wel eens een andere fiets testen naast Cannondale en Specialized.

fietsen onder begeleiding van Free Motion

Van de 11 dagen die ik heb gefietst heb ik er 5 gereden in een georganiseerde tour van Free Motion. Deze ritten starten altijd aan de winkel in Play de Ingles om kwart voor 10 en zijn onderverdeeld in 4 verschillende groepen volgens zwarte/afstand van de ritten. Op de website van Free Motion kan je de nodige inlichtingen van de ritten vinden en ook een aantal informatieve filmpjes. Deze geven je een goed idee van hoe een dergelijke rit werkt. De ritten met Free Motion zijn heel tof om te doen maar persoonlijk vind ik het ook heel tof om alleen onderweg te zijn en zelf je tempo en rustpauzes te bepalen.

Reageer op dit artikel:

Populairste berichten van de laatste zeven dagen op hobbyfietser..
Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen