Fietsvakantie op Gran Canaria

fietsvakantie Gran Canaria
(Last Updated On: 01/08/2023)

Ik heb zojuist mijn fietsvakantie op Gran Canaria afgesloten. Deze elf dagen stonden bijna volledig in het teken van fietsen. Het einde van de vakantie was wat minder prettig, aangezien mijn terugvlucht vier uur vertraagd was. Maar zoals men zegt, ieder nadeel heeft zijn voordeel: deze extra tijd bood mij de kans om aan dit artikel te werken terwijl ik wachtte. Ondanks de vertraging, heeft het mijn vakantieplezier zeker niet verminderd.

Verblijf via Booking voor een fietsvakantie

Dit keer hebben we ons onderkomen gevonden via Booking. We zijn gegaan voor een vrijstaande, gelijkvloerse woning, buiten de traditionele vakantieparken. De huisjes, twee naast elkaar in San Augustin, zijn eigendom van dezelfde verhuurders die ook een appartement in Las Palmas hebben. Het was een nieuwe ervaring voor ons, verblijven buiten een vakantiepark of hotel, maar het heeft alle verwachtingen overtroffen. Het is zelfs zo goed bevallen dat we nu al overwegen om volgende keer weer op deze manier te boeken.

Het huis was ruim en stijlvol ingericht, en het beschikte over een ruim terras waar we lekker buiten konden zitten. Het gemak van een beschikbare wasmachine mag ook niet onderschat worden, vooral voor het wassen van mijn fietskleding. Geen handwas meer voor mij! Een extra pluspunt was de veilige plek om de fiets te stallen als deze niet in gebruik was. Voor een fietsvakantie is dit een must.

Booking.com

Fiets huren bij free motion

Een fietsvakantie doe je niet zonder fiets. Net als voorgaande keren heb ik ook dit keer mijn fiets gehuurd bij Free Motion, ditmaal bij hun filiaal in San Augustin. Het was onze eerste keer in San Augustin en we moesten even zoeken naar dit filiaal, dat zich in een hotel bevindt. Na het afrekenen van de huurprijs en het betalen van een borg van 100 euro met mijn Mastercard, stond ik al snel buiten met een fiets die helemaal klaar was voor een intensieve klimweek.

Dit keer koos ik voor een blauwe BH fiets met schijfremmen en gedeeltelijk uitgerust met Shimano Ultegra onderdelen. Hoewel ik persoonlijk niet echt een fan ben van blauwe fietsen en zogenaamde ‘sloping’ frames, was ik benieuwd om naast de gebruikelijke Cannondale en Specialized een keer een ander merk te proberen.

Even voor de duidelijkheid: ‘sloping’ frames zijn fietsframes met een schuin aflopende bovenbuis. Dit ontwerp kan zorgen voor meer comfort en flexibiliteit bij het instellen van de zadelhoogte. De BH fiets is een bekend Spaans merk, geroemd om zijn lichte en sterke frames. Shimano Ultegra is een reeks hoogwaardige componenten die bekend staan om hun betrouwbaarheid en prestaties, wat ze een populaire keuze maakt onder veel wielrenners.

Fietsen onder begeleiding van Free Motion

Van de elf dagen die ik gefietst heb, heb ik er vijf deelgenomen aan een georganiseerde tour van Free Motion. Deze tochten vertrekken altijd om kwart voor tien vanuit de winkel in Playa del Ingles en zijn ingedeeld in vier verschillende groepen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de afstand van de ritten. Op de website van Free Motion kun je alle benodigde informatie over de ritten vinden, evenals enkele informatieve video’s. Deze geven je een goed beeld van hoe zo’n tocht in zijn werk gaat.

De ritten met Free Motion zijn ontzettend leuk om te doen. Maar persoonlijk geniet ik ook enorm van het solo fietsen, waarbij ik mijn eigen tempo kan bepalen en zelf kan kiezen wanneer ik pauzeer.

Toekomstige fietsvakanties op Gran Canaria

Als ik terugkijk op deze fietsvakantie op Gran Canaria, kan ik met zekerheid zeggen dat het een onvergetelijke ervaring was. Van het kiezen van een andere soort accommodatie, het uitproberen van een nieuwe fiets, tot de mix van georganiseerde tours en soloavonturen, elk aspect droeg bij aan het plezier en de voldoening van de reis.

Ik raad iedereen aan om eens op fietsvakantie te gaan en de vrijheid te ervaren om op eigen tempo een nieuwe omgeving te verkennen. Het was voor mij een perfecte balans tussen sportieve uitdaging en ontspanning. En wie weet, misschien zult u, net als ik, nieuwe aspecten van fietsen ontdekken die u nog meer zullen boeien.

Wat betreft de toekomst, ik kijk al uit naar mijn volgende fietsavontuur. Wie weet welke nieuwe routes ik zal ontdekken, welke fiets ik zal proberen of welke ervaringen er op mijn pad zullen komen. Wat ik wel weet, is dat ik zeker weer gebruik zal maken van de diensten van Free Motion, en wellicht ook weer kiezen voor een privéwoning als accommodatie. Het avontuur wacht en ik kan niet wachten om weer in het zadel te springen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën