Flandrien Challenge voor echte Flandriens

Flandrien Challenge
(Last Updated On: 27/11/2020)

De Flandrien Challenge is ontstaan in samenwerking met Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen 100.000 euro in het project geïnvesteerd. De Flandrien Challenge is het laatste onderdeel van het hefboomproject ‘Homeland of Cycling’, waarin Toerisme Vlaanderen in totaal zo’n 400 000 euro investeerde.

Flandrien Challenge

Het wielrennen zit in het DNA van de Vlaming. Via de Flandrien Challenge kan iedereen zijn Flandrien gehalte bewijzen. 59 segmenten uit Strava moeten voltooid worden binnen de 72 uur. Onder de segmenten zitten klinkende namen als Bosbeg, Muur, Taaienberg, Koppenberg, Paterberg en Oude Kwaremont.

De Flandrien Challenge is een wieleruitdaging waarbij de grenzen tussen de digitale en de reële wereld vervagen. De digitale Strava-segmenten zijn ook visueel aangebracht op het wegdek van tal van bergbeklimmingen en kasseiwegen in Vlaanderen. Het zorgt voor een unieke beleving van de populairste digitale applicatie voor fietsers.

Wanneer kan je de Challenge voltooien?

het staat je helemaal vrij wanneer de je de uitdaging doet. Er is geen einddatum voorzien. Er is voldoende tijd om je voor te bereiden. Wil je graag de Challenge voltooien in mooi weer dan kan je hem ook in de zomer doen.

Je kan ook zelf bepalen via welke route je alle segmenten afwerkt. Er zijn wel drie routes voorzien waarbij je na het afwerken van de drie routes je alle segmenten hebt gehad. Deze routes kan je via deze link vinden.

Alle fietsers die slagen, zullen deel uitmaken van de legende. Na afloop graveren ze hun naam in een kei die terecht komt op de ‘Wall of Fame’ in het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde: een unieke plek voor wielerliefhebbers en de ultieme beleving voor iedere Ronde van Vlaanderen-fan.

Je kan meer te weten komen over de Flandrien Challenge op de website van Cycling Flanders.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën