Four Horsemen

Four Horsemen - Watopia
(Last Updated On: 02/04/2021)

De Four Horsemen is een uitdagende route met meer dan 2000 hoogtemeters over een lengte van 83 km. Bij de introductie in 2018 van de route deed ze bijna alle wegen aan in Watopia en zodoende ook alle beklimmingen. Later zijn er nog uitbreidingen geweest in Watopia en zodoende is dit nu niet meer het geval.

Four Horsemen

Afstand83,30 km
Aanloop0,6 km
Totaal 1 x route83,9 km
hoogtemeters2112 m
Hm/10 km236,51 m

Bekilimmingen

Sprints

  • Watopia Sprint

Kaart van Four Horsemen - Watopia

Four Horsemen kaart

Profiel van Four Horsemen

profiel van de Four Horsemen in Watopia - Zwift

De Four Horsemen in Watopia - de route en info.

De start van de Four Horsemen ligt in het centrum van Watopia stad. In een georganiseerd evenement zal je in een van de startplekken gedropt worden. Bij het op eigen initiatief rijden van de route start je in het korte stukje afdaling net voor de start- aankomstlijn.

De eerste klim volgt dan al snel met de Hilly KOM Forward. De oudste klim op Watopia. Dit is een kleine opwarming voor wat nog moet komen. Na de afdaling gaat het richting vulkaan die je rechtsom neemt naar de voet van de Volcano KOM. De tweede klim van de route. Deze al iets langere klim heeft lage stijgingspercentages en het is hier zaak van niet al te diep in het krachtenarsenaal te tasten. Na het bereiken van de top heb je iets meer dan 12 km van de 83 gereden. Nog een lange weg te gaan en het zwaarste moet nog komen.

Tussen de top van de Volcano KOM en de voet van de epic KOM zit meer dan 10 km. De epic KOM is bijna 10 km waarna je ook nog eens het steile stuk richting zendmast als dessertje krijgt voorgeschoteld. De benen zullen ondertussen al wel wat tekenen van vermoeidheid vertonen en dan moet de langste en steilste klim nog volgen. Gebruik de afdaling van de Epic KOM om voldoende te herstellen.

De Alpe du Zwift is het hoogtepunt van de rit. 12 km klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5%. Onder normale omstandigheden een echte uitdaging maar zeker in de Four Horsemen na de voorgaande beklimmingen. Hou het einddoel voor ogen tijdens de klim en denk aan de lange afdaling die je beloning zal zijn. 

Na de afdaling wacht je nog een moeilijk stuk door de Mayan Jungle. Om deze achter je te laten moet je altijd klimmen en dan nog een deel over gravelwegen. Gebuik de afdaling van de Alpe du Zwift om zoveel mogelijk te herstellen voor dit laatste deel. Na het verlaten van de Mayan Jungle komt het einde echt in zicht. Heb je nog wat over dan kan je sprinten aan de Watopia Sprint. Om eerlijk te zijn heb ik daar geen zin in bij het rijden van Four Horsemen. 

Goed voorbereiden voor een lange rit.

De Four Horsemen is een lange route en is het zeker geen luxe goed voorbereid aan de route te starten. Je zal meer dan 3 uur op de fietstrainer doorbrengen. Lees ons artikel over comfortabel indoor fietsen voor een paar tips.

Een ventilator is zeker geen overbodige luxe. Vergeet ook niet voor wat afleiding te zorgen. Dit kan met muziek of het volgen van een reeks op Netflix. Aandachtig volgen gaat wel niet lukken maar het geeft dat beetje verstrooiing.

Voorzie voldoende drinken en eten. Je kan er ook voor kiezen om een aantal korte pauzes in te lassen om iets te eten. 

Beelden zeggen meer dan woorden

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën