free motion fietsverhuur Canarische eilanden

Free Motion fietsverhuur op Gran Canaria - Playa del Inglés
(Last Updated On: 17/02/2021)

Er staat weer een vakantie op Gran Canaria op het programma tijdens de eindejaarsperiode dat wil dus weer zeggen een fiets hun bij Free Motion. Ik heb al een aantal maal bij hen een fiets gehuurd op Gran Canaria en dat is me telkens goed bevallen. Het verhuren via de website verloopt altijd vlot en afhandelen ter plekke is ook altijd vlekkeloos. Soms heb je wat wachttijd bij het ophalen van de fiets maar dat hangt van de drukte van het moment af.

Boek een verblijf op Gran Canaria

Online fiets huren bij Free Motion

Via de website van Free Motion kan je vooraf op een eenvoudige manier de fiets huren die je wil voor jouw vakantie op Gran Canaria.
Onder Rentals kan je het type fiets kiezen dat je wenst te reserveren voor je verblijf. Er is een uitgebreid aanbod aan racefietsen, mountainbikes, sportieve fietsen of elektrische fietsen. De iets minder sportieve mensen kunnen dus ook met een elektrische fiets het binnenland van Gran Canaria verkennen.

Je kan tot drie dagen voor het huren online alles regelen. Ben je een late beslisser dan zal je naar Fee Motion zelf moeten gaan om de huur te regelen. Het vooraf huren geeft je wel meer keuze. Zeker in de drukke toeristische momenten is de keuze van modellen minder uitgebreid als je ter plekke of maar laat online reserveert.
De betalingen en waarborg moet je allemaal ter plaatse regelen. Je neemt gewoon een kopie mee van de bevestiging op papier of in pdf mee om de fiets te gaan afhalen. Betalen moet natuurlijk ook :-).
Bij elke fiets wordt een fietspomp en reparatieset met reserveband geleverd.

Er is ook de mogelijkheid een bijkomende verzekering te nemen voor de fiets. Dit kan wel handig zijn.
Als je geen helm hebt, kan je deze hier ook huren voor een heel goedkope prijs. Lichtjes voor de fiets zijn ook verkrijgbaar. Die kunnen nodig zin voor eventuele tunnels. Op de kustweg kom je er wel een aantal tegen.

Specialized Roubaix 2016 van Free Motion
Specialized Roubaix 2016 van Free Motion

Grote keuze aan racefietsen bij Free Motion

Er is is een uitgebreid assortiment aanwezig onder de te huren fietsen. Ja kan kiezen tussen fietsen van het merk Cannondale, Specialized, BH en Pinarello. Niet alle modellen van deze merken zijn beschikbaar. Het grootste aanbod is van het merk Cannondale. Bij het schrijven van dit artikel is de Systemsix nog maar een paar maanden op de markt maar al wel in verschillende modellen te huren bij Free Motion.
Van elke fiets worden de specificaties gegeven. Zo kan je ook een keuze maken op basis van de versnellingen of gewoon de looks als je wil. Hou er wel rekening mee dat Gran Canaria redelijke “heuvelachtig” is.

Ondersteuning tijdens de huurperiode

Tijdens de de fietstochten kan er natuurlijk als eens iets fout lopen en dan kan je bij Free Motion terecht om de nodige herstelling te laten uitvoeren. Elke keer dat een huurfiets een kleine reparatie nodig had, is dit altijd dadelijk uitgevoerd en heb ik nooit langer dan een halfuurtje moeten wachten. Dit ging dan over een gebroken spaak of een crankstel dat net iets te luidruchtig was.

Inleveren van gehuurde fiets

Het inleveren van de gehuurde fiets gaat al even vlot als het oppikken van de fiets. De waarborg wordt verrekend op dezelfde kredietkaart die gebruikt hebt voor de betaling.
Ik heb ook nooit problemen gehad bij het inleveren en altijd de volledige waarborg terug ontvangen. Als je de fiets op een normale manier gebruikt zal je normaal ook geen schade hebben.

Free Motion wordt groter en meer vestigingen

Free Motion is een bedrijf in volle groei en in de laatste paar jaar zijn er verschillende vestigingen extra geopend. Alle vestigingen op Gran Canaria kan je op hun website vinden.
Niet enkel op Gran Canaria maar ook in Tenerife en Lanzarote kan je vestigingen vinden van Free Motion. Ik vermoed dat er nog wel zullen volgen in de toekomst.

Boek een verblijf op Gran Canaria

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën