gebruik zwift kent enorme groei

(Last Updated On: 05/05/2020)

Het aantal gebruikers van Zwift kent een enorme groei. Een van de vele neveneffecten die Corona heeft op onze maatschappij. Zwift had al een groot aantal gebruikers maar dit is enorm gestegen.
Getallen boven de 30.000 gebruiker op hetzelfde moment komen nu al regelmatig voor. Het gebruik van Zift geeft veel mensen de kan toch nog te fietsen tijdens deze periode.

zwift kent enorme groei
zwift kent enorme groei

Groei van Zwiftgebruikers

Dat het aantal gebruikers de laatste weken is toegenomen kan je goed merken als gebruiker. Er zijn veel meer mensen tegelijk die gebruik maken van Zwift. Voorheen had je ook al veel gebruikers maar het is nu echt wel veel drukker op de virtuele wegen. De aandacht dat virtueel indoor fietsen de laatste weken krijgt in de media zal hier ook wel een rol in spelen.

Er zijn ook meer events waar profrenners aan deelnemen of wedstrijden voor profs. Dat verklaart ook de extra mediaandacht voor Zwift.

Er zijn natuurlijk ook landen waar buiten rijden nu geen optie meer is en dan blijft indoor fietsen over. Zwift geeft toch een beetje meer kleur aan het indoor fietsen. De verschillende mogelijke parcours en aanwezigheid van enkele stevige beklimmingen maken het aangenamer fietsen.

Ook lopen in Zwift

Zwift is niet alleen beperkt tot fietsen. Lopen is ook een mogelijkheid. Je moet dan wel een loopband hebben en de nodige sesoren om te verbinden met Zwift.

Als je al een loopband hebt, is de investering in bijkomende sensoren niet zo groot om gebruik te kunnen maken van Zwift. Mij ervaring met lopen in Zwift is nog beperkt maar tot nu valt het erg goed mee.

Nieuwe gebruiker van Zwift?

Als Zwift je nog onbekend is kan je misschien onderstaande artikelen lezen om je een beetje een beeld te vormen.

groepsritten in zwift
Indoor fietsen met Zwift. Interactief en uitdagend fietsen op de indoor trainer.

Gratis 7 dagen testen

Je kan Zwift 7 dagen gratis testen voor je besluit een betalend abonnement te nemen. In die dertig dagen kan je al een echt goed beeld vormen of Zwift iets is voor je.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën