Global heatmap van strava zorgt voor opschudding

(Last Updated On: 30/01/2018)

De Global Heatmap van strava heeft voor wat opschudding gezorgd. Door de data te bekijken kunnen de locaties van westerse militaire bases in Afghanistan, Irak en Syrië worden bepaald.
Het is een twintigjarige Australische student die tot die vaststelling kwam.

global heatmap van strava
De global heatmap van strava voor het jaar 2017 die voor opschudding zorgt.

Wat is de global heatmap van strava

De Heatmap van strava is eigenlijk een samen brengen van alle activiteiten van de gebruikers in 2017. Alle routes samen geven een globaal overzicht en een beeld van de veel gebruikte routes. Je kan dus in je buurt gaan opzoeken welke routes het populairste zijn. De heatmap bestaat al een aantal jaar. Je kan van je eigen activiteiten een heatmap laten maken in je strava-account. Elk aangemaakte heatmap kan je achteraf nog altijd raadplegen.

locatie militaire bases

Als je de global heatmap van strava bekijkt valt het je dadelijk op dat Europa en de VS fel oplichten door het grote aantal activiteiten. In oorlogsgebieden en woestijnen in landen zoals Afghanistan, Irak en Syrië, is de kaart bijna volledig donker gekleurd, op enkele kleine lichtpunten na: gekende bases en mogelijk ook onbekend en gevoelige sites.
Er zijn ook routes buiten de bases en tussen bases onderling wat zou kunnen wijzen op patrouilleroutes en gebruikte routes tussen bases. De verplaatsingen zijn dan geregistreerd door een activity tracker zoals een fitbit of garmin. Die kan je automatisch activiteiten laten uploaden naar je strava account.

simpele oplossing

Strava heeft de mogelijkheid om je activiteiten als privé te markeren. Voor het opstellen van de Global Heatmap zijn de activiteiten die als privé zijn gemarkeerd niet gebruikt. Mensen die dus in dergelijk gevoelige zones moeten werken en toch trainingsgegevens willen bewaren kunnen dit probleem dus zo oplossen.
En andere optie is de locatie van je woning af te schermen. Er wordt dan in een straal van 500 meter rond je woning geen route getoond zodat deze locatie afgeschermd blijft.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën