Golden Circle Virtual Reality van Tacx

golden circle virtual reality
(Last Updated On: 04/06/2020)

Dit artikel is ondertussen al een aantal jaartjes oud en Tacx heeft het ondersteunen van de TTS4 4 gestopt op 01 januari 2020. Vooral omdat de software niet meer werkt onder een windows 10. Er is ondertussen een waardig alternatief met de tacx training app. Deze werkt wel met een maandelijks abonnement en niet eenmalige aankoop. Lees meer in het artikel van de Tacx Training App.

Fietsen in de Virtual Reality van Tacx biedt een extra terrein aan in de Tacx Trainer software 4. In Golden Circle fiets je in een Aziatisch landschap. Ik heb al enkel ritten gereden in de Golden Circle. Ik gebruik de Tacx Genius. Het is een gevarieerd terrein met zowel vlakke wegen als enkele hellingen gaande van kort tot een gemiddelde lengte. De hellingen zijn nooit heel steil en je kan dus voluit gaan of het juist rustig aanpakken. Het terrein leent zich voor elke type fietser. Ben je een niet echt geoefende fietser of juist een getrainde fietser, je zal je gading vinden in de Virtual Reality van de Golden Circle.

Golden Circle Virtual Reality van Tacx

Virtual Reality terrein gebaseerd op prachtig Aziatisch landschap: Golden Circle
Spelenderwijs beter worden op de fiets en op een prettige manier je conditie verbeteren? Dat kan met het nieuwe Virtual Reality terrein van Tacx: Golden Circle. Dit is het meest uitgestrekte en levensechte terrein voor de Tacx trainer.

Een wegennet van meer dan 40 kilometer staat garant voor vele uren fietsplezier en tegelijkertijd een gedegen training. De wegen variëren van vlak, over vals plat, tot heuvelachtig met enkele stevige klimmen – voor elk wat wils. Fiets een van de talrijke bijgeleverde ritten, stel zelf een parcours samen of rijd vrij rond. Deel je rit met andere renners via BikeNet.

De Japanse kerselaars staan in bloei en de roze bloemblaadjes dwarrelen naar beneden onder het goedkeurende oog van de majestueuze Boeddha. Onderweg kom je imposante watervallen tegen, uitgestrekte rijstvelden, pittoreske dorpjes, heuvels met terrasbouw en spectaculaire rotsformaties. De torii-weg leidt je via een stevige klim naar het Shintō-heiligdom. Er is ook een heus bamboebos, met spookachtig krakende bamboestengels. Duizelingwekkende hangbruggen verbinden de typische kalkbergen en zorgen voor een spectaculair uitzicht.

Bij valavond transformeert het Golden Circle terrein in een feeëriek landschap. Lampionnetjes gaan aan, krekels beginnen te tjirpen en nachtvogels maken sfeervolle geluiden. De jungle komt tot leven, terwijl op de rivier de vissersbootjes uitvaren en er in het paleis evenementen plaatsvinden.

Golden Circle is een aangename fietservaring, zowel voor de occasionele renner als de professional. Je hoeft niet alleen te rijden, maar kunt ook de uitdaging aangaan tegen computeropponenten, jezelf of anderen via eerder opgenomen ritten. Via de Multiplayer-optie kan je het in real-time opnemen tegen je vrienden, wereldwijd.

Eén reactie

  1. SportSport
  2. Ik vind dit een heel fijn parcours om te fietsen. Let wel ik fiets met een onderbeenprothese links, met dystrofie in de stomp. Het grote probleem van mij is dat ik de remcalibratie niet goed kan uitvoeren , ik kom niet sneller dan 27 km per uur (balen en een hoop gevloek, sorry), maar desondanks heel veel plus voor tacx.
    Is er evt. een mogelijkheid om de rem voor mij e n evt. anderen met deze problemen wat gemakkelijker te calibreren? Ik maak gebruik van de I-Flow.

    vriendelijke groet,

    Henk Smis

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën