Google earth – Real Life Training en GPS

Real Life Training streetview - profiel - sateliet
(Last Updated On: 27/09/2018)

GPS fietsroutes rijden met google-earth en Tacx Training software. Real Life Training geeft je de mogelijkheid van dit te doen.

Real Life Training streetview - profiel - sateliet
Real Life Training streetview

Fietstocht indoor opnieuw rijden met de Tacx is perfect mogelijk. Zoals het weer nu buiten is, kan je met een racefiets niet veel op straat doen. Hier en daar zijn de wegen wel goed berijdbaar maar je zou snel uitgereden zijn en voor mij persoonlijk is het risico op vallen is veel te groot. Je kan natuurlijk kiezen voor de grotere wegen die zeker sneeuw- en ijsvrij zijn gemaakt maar over het algemeen is dat toch niet zo aangenaam fietsen.

Maar geen nood je kan je ritten gewoon thuis indoor rijden met de Tacx Training software en real Life Training.

Google earth – Real Life Training en GPS

Je moet enkel een GPS bestand hebben van je gereden rit. Dit GPS-bestand kan je dan importeren in de training software. Eventueel kan je dan de rit nog bewerken om dan via Real Life Training na te rijden in je eigen leefkamer. Je kan kiezen voor een weergave in Google satelliet, Google Street View of het profiel. Tevens kan een combinatie van 2 of 3 weergaven.Real Life Training Ritten google earthStreet view staat nog in zijn kinderschoenen en werkt bij mij niet altijd even vlot. Soms loopt je rit wel eens vast maar dit lijkt enkel te gebeuren als je veel van weergave wijzigt en volgens wat ik kan lezen op het forum van tacx wordt aan dit probleem gewerkt voor een volgende update.
Zo heb ik vandaag dezelfde rit gereden die ik tussen de feesten door op tweede kerstdag heb gereden. Niks spannend maar toch werkt het motiverend een gekende rit te kunnen rijden op de rollen. De foto’s bij dit artikel zijn een aantal screenshots genomen tijdens het fietsen om een voorbeeld te hebben van de mogelijkheden.

Een echt gereden GPS route is ook niet nodig want je kan zelf een route uitstippelen in de training software en die dan rijden met je tacx zonder ook maar de deur uit te komen.

Real Life Training - sateliet
Real Life Training – satelliet

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën