Gran Canaria

(Last Updated On: 06/07/2023)

Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Het behoort tot Spanje en het eiland is van vulkanische oorsprong. Het ligt tussen Fuerteventura en Tenerife. Het hoogste punt van Gran Canaria is Pico de las Nieves en komt met zijn 1945 meter net niet aan 2000 meter. Dit punt is bereikbaar met de fiets via geasfalteerde wegen. Een dag fietsen naar Pico de Las Nieves is dus zeker een must bij een verblijf op Gran Canaria met als beloning een mooi zicht de Teide op Tenerife.

Gran Canaria - paradijs voor fietsers
Gran Canaria – paradijs voor fietsers

Op fietsvakantie met het vliegtuig.

Vanuit België is het ongeveer 4 uur vliegen naar Gran Canaria en er zijn verschillende luchthaven waarvan er bijna dagelijks vluchten vertrekken. Buiten de drukke toeristische momenten is het niet eens zo gek duur om naar Gran Canaria te vliegen. Met een beetje speurwerk kan je een betaalbaar logement vinden of juist voor iets exclusief gaan. Er zijn voldoende hotels te vinden die een uitgebreid aanbod aanbieden. Je kan in het toeristische zuiden een logement zoeken of opteren voor het minder toeristische en groenere noorden van het eiland.

Het eiland is een waar paradijs om te fietsen. Graag bergop fietsen is wel een voorwaarde om hier aan je trekken te komen want echt vlakke wegen zijn er niet of het is maar een paar honderd meter vlak. Door je routes vooraf te bepalen kan je natuurlijk wel voorkomen dat je echt steile beklimmingen moet doen. Er zijn voldoende wegen waar de stijgingspercentage niet of nauwelijks boven de 8% komen. Een elektrische fiets is natuurlijk ook een optie.

Boek een verblijf op Gran Canaria

bergweg net voorbij Fataga op Gran Canaria.
bergweg net voorbij Fataga op Gran Canaria.

Fiets huren op Gran Canaria.

Het huren van een fiets vormt op Gran Canaria ook al geen probleem. Er zijn verschillende bedrijven die fietsen te huur aanbieden. De keuze van fietsen is dan ook groot. Het grootste verhuurbedrijf en fietsenhandelaar is Free Motion. Zij hebben verschillende vestigingen verspreid over het eiland en in bijna elk van de toeristische plaatsen is er een Free Motion op relatief korte afstand. Ze verhuren, racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen in verschillende prijsklassen.  De huurprijzen die ze vragen zijn het gangbare tarief op Gran Canaria. Misschien kan je goedkoper vinden, maar dan boet je vaak in op kwaliteit en dienstverlening.

Perfecte wegen om te fietsen.

De wegen zijn in een redelijk goede staat buiten een paar uitzonderingen. Ze kunnen zeker de vergelijking doorstaan met onze wegen in België of misschien zelfs beter. Voorzichtigheid is geboden bij het afdalen. Hou altijd rekening met tegenliggers. Dit is natuurlijk niet alleen van toepassing op Gran Canaria. Tijdens het dalen kan de snelheid soms hoog liggen en is het heel belangrijk de bochten en snelheid van insturen goed in te schatten en op de rechter helft van de weg te blijven.

Tijdens de wintermaanden is Gran Canaria de ideale bestemming om weg te komen van het koude en natte winterweer. Je kan fietsen in zomerse temperaturen en fantastische fietstochten maken.

fietsroutes op Gran Canaria

Onder een aantal routes die ik al gereden heb. Buiten deze routes zijn er natuurlijk nog veel mogelijkheden. Denk maar aan de klim naar Soria. Deze is erg populair bij fietsers.

Fietsen met de elektrische fiets op het eiland

Is je conditie niet van die aard om veel bergop te fietsen dan kan je nog altijd opteren om met een elektrische fiets het binnenland te verkennen. Je zal echt niet de enige zijn die dit doet. Er zijn voldoende verhuurders die ook elektrische fietsen aanbieden.
Free Motion heeft een redelijk groot aanbod van modellen die je kan huren voor een dag of langer.
Tevens bieden zij ook verschillende begeleide uitstappen met de elektrische fiets aan.
Ze hebben nu ook elektrische racefietsen in hun gamma opgenomen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën