Gratis lopen in Zwift

Mo Farah - gratis lopen met Zwift
(Last Updated On: 16/12/2020)

Gratis lopen in Zwift is nog altijd mogelijk. Lopen via Zwift zit nog altijd in Beta testfase en zolang dit is, kan je er gratis gebruik van maken. Dat wil dus zeggen als je een nieuw account maakt bij Zwift dat je 7 dagen gratis alle mogelijkheden kan gebruiken. Ook het fietsen. Na de zeven dagen moet je betalen om verder te kunnen fietsen maar lopen kan je blijven doen zonder een maandelijks abonnement te nemen. Het lopen zit nog in de Beta testfase en is om die reden nog gratis. Dit was ook zo in de Bete testfase voor fietsers. Ik heb op die manier toch een lange periode gratis gebruik kunnen maken van Zwift.

Zwift gebruiken als loper.

Om gebruik te maken als loper van Zwift heb je natuurlijk een loopband nodig. Welke loopband is niet echt van belang. Een loopband uitgerust met Bluetooth en die Zwift ondersteund maakt het wel makkelijker. Als je een loopband bezit zonder bluetooth moet je nog een footpod hebben die via Bluetooth of Ant+ gegevens verzend. Zwift heeft ook een eigen footpod die je via de webshop van Zwift kan kopen. Je kan er ook de Runn vinden. De Runn is gemakkelijk te installeren op de zijrail van de meeste loopbanden. Door een optische snelheidssensor te gebruiken om de rotatiesnelheid van de riem te volgen, zendt dit revolutionaire apparaat gegevens rechtstreeks terug naar Zwift via BLE en ANT +.

Een derde optie is een loopschoen die is uitgerust met Bluetooth. Hoewel er niet veel BLE-geschikte schoenen op de markt zijn, ondersteunt Zwift schoenen met Under Armour ® Record Sensor ™. Voor de beste resultaten moet je de slimme schoen kalibreren voordat je op Zwift gaat hardlopen. 

Een footpod of de slimme schoenen kan je ook perfect gebruiken op een loopband van de sportschool

Welke loopband om gratis Zwift te gebruiken?

Ik gebruik een Tunturi Fitrun 70i om te lopen op Zwift. Deze loopband is uitgerust met Bluetooth en kan eenvoudig verbinden met Zwift. Er is een lijst met ondersteunde loopbanden op Zwift, maar daar staat de Tunturi niet tussen. IK veronderstel dat elke loopband van Tunturi uitgerust met Bluetooth dan ook zal werken met Zwift. Let er wel op dat als er Bluetooth vermeld wordt bij een loopband dat dit niet alleen is om ingebouwde geluidssprekers te verbinden met telefoon of tablet.

Hoelang blijft Zwift gratis voor lopers?

Het is moeilijk te zeggen hoelang Zwift nog gratis zal blijven voor lopers. Zolang het nog in de Beta testfase is, zal het gratis blijven. Als je van plan bent om ee app te gebruiken tijdens het lopen op de loopband is het ideaal om Zwift uitgebreid te testen. Vele onder ons zullen zowel Zwift gebruiken als loper en fietser en al wel een betalend abonnement hebben.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën