Gratis Rouvy binnen één gezin.

Gratis Rouvy binnen het gezin
(Last Updated On: 22/01/2021)

Wisten jullie dat je Rouvy kan gebruiken met meer dan één gebruiker binnen het gezin. Als er één betalend abonnement is binnen een gezin kunnen twee extra leden van het gezin gratis Rouvy gebruiken onder een eigen account zonder extra te moeten betalen. Deze functie noemt “Family Sharing. Het stelt een betalend lid in staat om twee extra leden van zijn gezin aan zijn abonnement te koppelen. Het koppelen gebeurd aan de hand van de gebruikersnaam van de andere gezinsleden. Het koppelen van de andere gebruikers gebeurd via de website van Rouvy.

Gratis Rouvy voor gezinsleden – de voordelen.

 • Het gratis is natuurlijk het grootste voordeel van Rouvy te kunnen gebruiken met meerdere gebruikers.
 • Dat elk gezinslid (maximaal 3) een eigen gebruikersnaam heeft, maakt het mogelijk dat iedereen zijn eigen instellingen heeft en statistieken kan bijhouden. Elke gebruiker kan zo zijn eigen Strava-account koppelen aan zijn gebruiker. Dit kan je niet doen als alle activiteiten worden gedaan onder één gebruiker.

Hoe “Family Sharing” instellen in Rouvy.

Om gebruik te kunnen maken van Family Sharing moet het gezinslid dat al een betalend account heeft bij Rouvy de andere toevoegen aan zijn account. Dit kan enkel als de andere gezinsleden al een account hebben van Rouvy. Je moet dus eerst voor de gezinsleden die je wil opnemen in de “Family Sharing” een account aanmaken. Geen nood want Rouvy geeft een periode van 14 dagen waarin je gratis kan gebruikmaken van Rouvy.

Stappen om gratis gebruikers toe te voegen.

 • Ga naar de website van Rouvy.
 • Het gezinslid dat een betaald account (de master) heeft logt in op zijn account.
 • Ga naar “settings” en selecteer “Subscription” in het menu.
 • Vervolgens selecteer je “Manage family sharing”.
 • Hier kan je de gebruikersnaam van het toe te voegen gezinslid ingeven.
Family Sharing in Rouvy - Gratis gebruik maken van Rouvy binnen het gezin.
Family Sharing in Rouvy – Gratis gebruik maken van Rouvy binnen het gezin.

Beperkingen in “Family Sharing”.

Er zijn een aantal beperkingen in “Family Sharing” waar je rekening mee moet houden.

 • De persoon die de “Family Sharing” beheerd (de master) moet een betaald account hebben. Je kan dit dus niet doen als de master nog in de gratis periode zit van 14 dagen.
 • Er kunnen maximaal 5 toestellen gekoppeld zijn voor alle gebruikers samen. Als de master al een smartphone, tablet en PC heeft gekoppeld kunnen de andere leden van het gezin nog maximaal 2 toestellen koppelen.
  Je kan ook gekoppelde toestellen verwijderen via de website van Rouvy na het inloggen via settings –> subscription –> manage devices. Dit moet gebeuren in de account van de beheerder van de “Family Sharing”.
 • Het verwijderen van een persoon in “Family Sharing” kan maar vanaf 31 dagen na het aanmelden op “Family Sharing”.

2 reacties

 1. SportSport
 2. IK HEB AL EEN TRIALPERIODE GEHAD VAN ROUVY – kan iemand mij dan nog toevoegen als familySharing? of moet ik eerst nog abo opstarten?

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën