Groepsritten in Rouvy

Groepsritten in Rouvy
(Last Updated On: 20/02/2021)

Met het lanceren van ROUVY AR 1.4.0 zijn er een aantal verbeteringen aangebracht aan onder andere de avatars en groepsritten worden geïntroduceerd in ROUVY. Het is voorlopig nog een Beta-testfase. Wat kan je nu verwachten van groepsritten in Rouvy. Zijn ze een kopie van groepsritten in Zwift?

Groepsritten in Rouvy.

Het doel van de rit is hetzelfde als een groepsrit in Zwift. Het is vooral een sociaal evenement waar geen competitief element in aanwezig is. Er is ook een Ride Leader of wegkapitein die het tempo van de groep bepaald. Na de rit zijn er geen resultaten en de alleen de TTS punten worden meegeteld in je carrière. Het doel van de rit is samen een rit verkennen ieder binnen zijn eigen mogelijkheden. Een groepsrit is dus heel toegankelijk ongeacht je niveau.

Hoe werkt een groepsrit?

Tijdens een groepsrit zal je altijd bij de Ride Leader of wegkapitein blijven ongeacht het vermogen dat je levert. Zolang je blijft trappen zal de Rouvy Magnet ervoor zorgen dat je altijd in de groep blijft. Op de manier kan iedereen bepalen hoe zwaar ze de groepsrit maken en zijn ze toegankelijk voor iedereen ongeacht het niveau. Je krijgt dus ondersteuning als je niet kan volgen of tegenwerking als je voor de groep gaat rijden. Dit wordt ook aangegeven op het scherm.

Extra info over groepsritten.

Er is geen chat voorzien in Rouvy, maar je kan altijd gebruik maken van discord om te communiceren met andere deelnemers van een groepsrit.
De groepsritten zijn terug te vinden bij de events van Rouvy. Voorlopig zijn dat er nog niet veel. Of dit aantal in de toekomst zal groeien is afhankelijk van het succes in deze testfase.
Je kan zelf geen groepsrit aanmaken. Rouvy maakt deze aan, al dan niet op vraag van organisatoren.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën