Groepstraining in meetup met deze hack.

Meetup organiseren in zwift
(Last Updated On: 23/12/2020)

Groepstraining in meetup nog niet mogelijk maar wel via een kleine omweg. Meetups zijn een tof hulpmiddel om samen met vrienden een ritje in Zwift te doen. Zeker in het jaar 2020 kon je, al is het dan virtueel, nog een rit organiseren met vrienden.

Groepstraining in meetup.

Ondanks dat de meetup een grote stap voorwaarts is om zelf meer controle te krijgen over met wie je zal rijden, is het ook nog heel beperkt. Een eigen wedstrijd organiseren met uitslag is ook al een optie. Een groepstraining organiseren is tot op vandaag nog niet mogelijk. Je kan bij het aanmaken van een meetup nog geen workout selecteren voor alle deelnemers aan de meetup.

Dit is een functie die wel handig zou zijn voor een groep vrienden die zich samen willen voorbereiden voor een bepaalde rit of race. Ik kan me ook voorstellen dat wielerploegen deze functie eventueel ook kunnen gebruiken bij te slecht weer om buiten een training te organiseren met de club.

Via hack toch groepstraining via meetup.

Via een kleine omweg is het toch mogelijk om een groepstraining met gestructureerde training te organiseren in een meetup. Bij het opmaken van de groepsrit moet je bij “CUSTOMIZE YOUR MEETUP” kiezen voor “Keep Everyone Together“. Dit zorgt ervoor dat iedereen in de rit bij elkaar blijft ongeacht van het vermogen dat elke deelnemer gegenereerd. De snelheid wordt bepaald door het traagste lid van de groep.

Meetup aanmaken in companion App
Meetup aanmaken in companion App

Je moet er ook voor zorgen dat je een rit op tijd kiest en niet afstand.

Je verstuurt de uitnodigingen naar alle deelnemers en komt samen op het afgesproken uur om de rit te starten. In het bericht kan je al vermelden welke workout jullie zullen gaan doen.

Hoe maak je nu van deze meetup een groepstraining? Als je al bent aangemeld voor de meetup en aan het wachten op uur van vertrek kan je met het toetsenbord via “E” het menu openen om een training te selecteren. Je kan nu simpelweg de training selecteren die je wil gaan doen. Iedere deelnemer van de meetup moet die zelf doen.

training selecteren in Zwift
Training selecteren in Zwift

Bij het starten zal iedereen dan dezelfde workout uitvoeren met de vermogens die voor hem of haar gewenst zijn. Dit wordt bepaald door elke deelnemer zijn ftp. Je zal samen blijven in een groep omdat je gekozen hebt bij het aanmaken van de meetup voor deze optie.

Met een kleine omweg kan je dus een groepstraining organiseren. Natuurlijk zou het gemakkelijker zijn als deze optie gewoon wordt toegevoegd aan de gegevens die je kan selecteren bij het aanmaken van een meetup.

OPMERKING

De deelnemers aan de meetup moeten niet allemaal dezelfde workout kiezen. Zelfs een deelnemer die geen workout selecteert kan gewoon samen met de groep rijden. Als groep is het wel fijn om allemaal dezelfde workout te doen. Wat iedereen ook kiest je zal als groep samen blijven enkel een deelnemer die stopt met trappen zal uit de groep vallen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën