Haute route Watopia 2021

Haute Route Watopia 2021
(Last Updated On: 14/01/2021)

Uitdaging nodig in 2021? Dan is de Haute Route Watopia 2021 misschien iets voor je. In april stond de eerste editie van de Haute Route in Zwift op het programma en nu komt de nieuwe editie voor dit jaar al in zicht. De Haute Route Watopia 2021 zal doorgaan van 26 tot 28 februari en uit drie etappes bestaan. Het zijn drie uitdagende ritten die allemaal doorgaan op Watopia.

Ritten in Haute Route Watopia 2021.

Er zijn drie ritten gepland die samen een lengte hebben van 150 km en ruim 3700 hoogtemeters. Alle grote klimmen in Watopia komen aan bod in de ritten. Voor elke rit zal er die dag meerdere starturen zijn voorzien. Als je wil opgenomen worden in het algemene klassement van het evenement dan moet je aangemeld zijn bij Zwiftpower. Inschrijven zal kunnen vanaf begin februari.

Rit 1 op 26 februari Mega Pretzel.

Voor de eerste route is de Mega Pretzel gekozen. Deze route is 51 km lan en heeft 800 hoogtemeters. De aankomst ligt op de top van de Volcano KOM. In de aanloop naar de Volcano KOM moet je ook over de Hilly KOM en de Epic KOM reverse. Deze rit heeft de minste hoogtemeters van de drie.

Haute Route Watopia rit 1
Haute Route Watopia rit 1

Rit 2 op 27 februari The Pretzel.

De dag na de eerste rit moet je al terug aan de bak voor een rit van 53 km met 1300 hoogtemeters. Starten doe je met de epic KOM met als uitsmijter de steile klim richting zendmast of Radio Tower. Dan volgt de Hilly KOM revers en de Hilly KOM met als laatste klim de epic KOM reverse. De aankomst ligt boven op de epic KOM.

Haute Route Watopia rit 2
Haute Route Watopia rit 2

Rit 3 op 28 februari Quatch Quest.

Als laatste rit staat de Quatch Quest op het programma. 45,9 km met 1683 hoogtemeters staan er op het programma inclusief de Alpe du Zwift. De zwaarste rit van de drie. Voor je aan de Alpe du Zwift start heb je al de epic kom in de benen wel zonder het extra steile stukje naar de zendmast.

Haute Route Watopia rit 3
Haute Route Watopia rit 3

Trainingen als voorbereiding op de Haute Route Watopia 2021

Wil je extra voorbereid zijn voor de Haute Route Watopia dan kan je deelnemen aan de trainingen die worden georganiseerd vanaf 12 januari. Er zijn elke week trainingen voorzien op dinsdag, woensdag en donderdag. Wanneer deze doorgaan kan je vinden in de kalender van Zwift.

Elke zondag is er ook een groepsrit met aangepast parcours. Dit zijn de Haute Route Nation Rides en die kan je ook vinden in de kalender van Zwift.

Extra info.

Haute Route biedt meer info in een Roadbook dat je kan downloaden. Naast info over de ritten vind je er ook extra info over de trainingen en de Haute Route Nation Rides.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën