heatmaps van strava. Je eigen heatmap in strava.

(Last Updated On: 29/01/2018)

heatmap Belgie algemeenHeatmap van strava geeft een overzicht waar en hoe vaak fietsers die de app gebruiken fietsen. Geeft een geweldig overzicht van drukke en minder drukke fietswegen. De interactieve heatmap laat zien op welke locaties het vaakst wordt gefietst. De kaart toont over heel de wereld de populairste routes die in Strava werden opgeslagen. Hoe roder de kleur, hoe meer er gefietst werd. De data komt van meer dan 77 miljoen fietsroutes en dit is tot en met september 2014.

Vlaanderen en Nederland springen er echt uit als fietslanden en dan in Vlaanderen vooral in de Vlaamse Ardennen en de regio rond Leuven. Dee jaagpaden zijn populair in Vlaanderen. De wegen van Luik Bastenaken Luik en de Amstel Goldrace worden ook druk bereden door fietsers. Voor iemand die daar al gereden heeft zal dit zeker geen verrassing zijn. Je bent daar nooit alleen op de fiets. In mijn geval is het dan je wordt voorbij gereden.

Je moet ook vaststellen dat er in Groot Brittannië wel wat kilometers op de fiets worden gereden. Groot Brittannië is een fietsland in wording met ook heel veel mogelijkheden tot uitdagende fietsroutes. De streek rond Londen lijkt erg populair te zijn bij fietsers.

veiligere fietsroutes voorzien a.d.h.v. een heatmap

heatmap BelgieDe topman van Strava wijst op de mogelijkheid van een overheid om de heatmaps te gebruiken om de nodige aandacht te schenken aan de veiligheid voor fietsers. “Veiligheid voor fietsers is een prioriteit voor onze leden, zeker als ze door zones met veel verkeer rijden”, zegt Strava-topman Michael Horvath. “Strava Metro is een innovatief hulpmiddel om fietstochten veiliger te maken.” Londen en Glasgow maken alvast gebruik van de heatmap van Strava. Nu alleen de Belgische gemeentes nog. Er worden al grote inspanningen geleverd maar er zijn nog altijd heel veel slechte punten voor fietsers op onze wegen.

heatmap per periode vergelijken

heatmap Mechelen - LeuvenJe kan ook een persoonlijke heatmap aanmaken in je profiel. Je moet hiervoor wel premium lid zijn van strava. De werking is hetzelfde als de globale heatmap alleen worden in je persoonlijke heatmap van strava alleen je eigen ritten opgenomen. Je kan ook een periode kiezen voor welke je ze wil aanmaken. Eens aangemaakt kan je ze altijd consulteren. Je kan dus in de toekomst een heatmap maken per jaar of een bepaalde periode en deze onderlinge vergelijken
Wat me wel opviel is dat de ritten die je met de Real live Video van Tacx rijdt ook worden opgenomen in strava. Ik label de ritten die ik upload in TTS 4 naar strava altijd als “stationaire trainer” zodat de rit niet wordt opgenomen voor KOM’s (ik vind dat dit zo hoort). Ondanks dit neemt hij ze wel op in de heatmap.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën