het leven na de #festive500 in januari 2019

(Last Updated On: 01/01/2021)

Fietsen stopt niet omdat de #festive500 afgelopen zijn. Na het afronden van de #festive500 bleven er nog 3 dagen over om te fietsen op Gran Canaria. Op het strand in de zon liggen is ook niet echt mijn favoriete bezigheid.
Hoe de #festive500 zijn verlopen kan je lezen in een eerdere post.

Vanop Pico de las Nieves Roque Nublo met Tenerife en Tiede op de achtergrond
Vanop Pico de las Nieves Roque Nublo met Tenerife en Tiede op de achtergrond

Drie maal is scheepsrecht of een beetje gek?

Het was niet echt gepland maar de bestemming van de laatste drie dagen is telkens Pico de las Nieves geworden.
De eerste dag was op mijn eentje in één stuk tot de top. Het voordeel van alleen te rijden is dat je de rit naar de top zonder onderbreking kan doen. Dit maakt de beklimming wel zwaarder maar het is tevens een goede training in uithouding en het leren kennen van je grenzen. In mijn geval is het net geen drie uur fietsen om de 44 km naar de top te overbruggen.
Grootste tegenvaller van de dag was dat de verkoper drank en eten niet aanwezig was op de top. Hij zal een dagje verlof genomen hebben op 1 januari.
Lang ben ik dan ook niet op de top gebleven omdat het er ook nog eens best aan de koude kant was.

dag 2 is een déjà vu met Free Motion

Voor de tweede dag na het voltooien van de #festive500 stond er dus terug de rit naar Pico de las Nieves op het programma. Ik had me voor deze rit weer aangesloten bij de rit naar de top met Free Motion. De Summit Challenge is een rit die ze elke woensdag organiseren op niveau van hobby en sport. Hobby doet de beklimming via Fataga – San Bartolomé – Ayacata en dezelfde weg terug naar beneden. Dit was mijn route voor de dag.
Voor sport is de beklimming hetzelfde maar wordt, indien het weer en de groep het toelaten, de afdaling genomen richting Oosten tot Ingenio om dan parallel met de kust terug naar Playa Ingles te rijden.

Het was een fijne dag met een toffe groep. Af en toe ging het snel en soms ook op een rustig tempo. Dat vind ik zo fijn aan het rijden met deze groep. Je kan je tempo zelf bepalen of volgen met de snellere rijders. Wachten wordt er altijd gedaan en bij de Summit Challenge wordt de hobbygroep nog eens onderweg opgesplitst in twee groepen. Je komt dus automatisch terecht bij mensen met dezelfde mogelijkheden.

Dag 3: drie op een rij dan maar

De laatste dag van het verblijf op Gran Canaria en dus nog een laatste kans om een mooie rit met de fiets te doen.
Dan toch de beslissing genomen om nog eens naar Pico de las Nieves te rijden maar met een kleine omweg. Het zal ongeveer een omweg van maar 16 km zijn geweest maar dan wel 16 km die best wel mogen tellen.

Het eerste stuk van de klim tot Ayacata was dezelfde als de voorgaande dagen. Voor deze rit ben ik in Ayacata de GC60 blijven volgen richting Tejeda en ik moet zeggen dat dit een heel mooi stuk was met nog een stukje klimmen tot net geen 1400 meter hoog. Dan kan je even op adem komen tijdens een afdaling van een kleine 9 kilometer tot net voor Tejeda. je zit dan op 1000 meter hoogte maar die gedaalde meters zal je snel terug stijgen.

Net voorbij Tejeda heb je een 2 zware kilometers waarin je 250 meter stijgt. Het segment van strava geeft een idee van hoe zwaar het is. Het voordeel is wel dat je snel terug hoogte wint.
De nog resterende afstand tot Cruz de Tejeda is licht stijgend en geeft je dus de kans om op adem te komen en de top komt steeds dichter. Nog 10 kilometer en een dikke 400 hoogtemeters te gaan na Cruz de Tejeda.

Crus de Tejeda tussenstop richting Pico de las Nieves
Crus de Tejeda tussenstop richting Pico de las Nieves

De laatste 4 kilometer gaan terug over dezelfde weg als de vorige dagen. Het bereiken van de top is altijd een mooi moment en deze keer met de verkoper aanwezig voor een cola en banaan.
De afdaling was dus voor de derde dag op rij dezelfde. Erg vind ik dat zeker niet. Je kent de wegen en kan dus ook meer ontspannen dalen.

Dat was dus de volledige (fiets)vakantie in Gran Canaria in twee berichten. Zoals altijd was de vakantie tekort en zijn er nog veel plekken die ik hier per fiets graag wil bezoeken. Er zullen dus zeker nog vakanties op Gran Canaria moeten volgen.
Enige domper is een gekneusde of gebroken rib na een val op dag 2 die me wel niet heeft belet te fiets.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën