Hilly KOM Forward – oudste KOM op Watopia

Watopia KOM forward banner
(Last Updated On: 23/12/2020)

De Hilly KOM forward op Watopia was de eerste beklimming die bij het lanceren van Watopia op het parcours te vinden was. De eerste route is de route die nu gekend is al de Hilly route. Het was de eerste echte klim in Zwift.

Hilly KOM forward op Watopia

Sinds de introductie van de eerste route op Watopia is er heel veel veranderd. Het aantal gebruikers van Zwift is enorm toegenomen en de mogelijk te rijden routes op Watopia is uitgebreid.

De Hilly KOM forward ligt nog altijd op het parcours. Bij het rijden van de Hilly route kom je hem al snel na de start tegen. Na de start ga je bij de eerste splitsing rechtdoor en start de klim net na de brug. De klim is maar 900 meter lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%. Het steilste stukje zit in de eerste 100 meter van de klim tot net na de eerste bocht. In deze bocht loopt het stijgingspercentage op tot 12% waarna dit zakt naar 7% tot de tweede bocht waar er een stukje vlak in de klim zit.

Het tweede deel van de klim gaat dan in recht lijn naar de derde bocht met een percentage van 6 tot 7%. Na de derde bocht vlakt de weg af en gaat het in recht lijn naar de top van de klim.

Hoe de Hilly KOM forward rijden.

Om de Hilly KOM forward te rijden kan je de Hilly route kiezen in Watopia. Deze route brengt je al snel na de start langs de Hilly KOM.

Je kan natuurlijk ook zelf navigeren naar de klim als je een andere route hebt gekozen in Watopia.

Vlaamse Ardennen in Watopia.

De Hilly KOM forward heeft wel wat kenmerken van een klim in de Vlaamse Ardennen. Kort stijl en een uitloper. Na de tot heb je ook niet dadelijk een afdaling. Voor de korte afdaling heb je een min of meer golvende weg. Dit is waar je in een race ook het verschil kan uitbouwen of terug plekken winnen.

Hilly KOM forward in beeld.

Beelden zeggen toch altijd at meer dan een tekst. Zeker als je onbekend bent met Zwift geven beelden een betere indruk van wat Zwift juist is.

Watopia Hilly KOM forward in beeld

Meer details van de Hilly KOM.

Meer details van de klim kan je ook vinden via strava. Op strava heeft de klim een eigen segment.

Hilly KOM Forward Veloviewer
Hilly KOM Forward Veloviewer

Nog opmerkingen, vragen of aanvullingen bij dit artikel dan kun je die in de reacties onder vermelden.

Andere opmerkingen, een idee voor een artikel of wil je zelf een artikel schrijven dan mag je dit melden via het contactformulier.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën