Hilly route Watopia – oudste route in Watopia

hilly route forward op Watopia - Hilly KOM banner
(Last Updated On: 23/12/2020)

De Hilly route op Watopia is de oudste route van Watopia. Het is niet de oudste route van Zwift. Die eer is weggelegd voor de route op het nu niet meer bestaande Jarvis Island. Met zijn bijna 10 km is het één van de kortere routes op Watopia.

Hilly route Watopia – rondje van het oude Watopia.

De Hilly route was de eerste en toen ook enige route die je kon volgen bij het lanceren van Watopia. Dit was in 2015 en ondertussen is er veel veranderd maar de oorspronkelijke route kan je nog altijd rijden. De route wordt graag gebruikt bij organisatoren van races. Het is zeker niet de zwaarste route die je kan volgen maar heeft wel zijn uitdagingen.

Hilly route forward op watopia
Hilly route forward op watopia

De route start aan de aankomst in het centrum van Watopia om vervolgens richting eerste uitdaging te gaan. De klim van de Hilly KOM forward. Deze korte klim heeft zijn steilste percentages in de eerste 200 meter van de klim. Je zal al snel de top bereiken waarna er een glooiend stuk volgt. Via een korte afdaling rij je richt Italiaanse villa’s en de sprint KOM.

Het laatste stuk van de route is in wedstrijd niet te onderschatten. Een korte klim gevolgd door een golvende kilometer brengt je naar de afdaling richting vlakke aankomst. Heb je dan nog wat energie over kan je nog sprinten naar de aankomst.

Gegevens van de Hilly route.

De route heeft een totale lengte van 9,1 km waarin een hoogteverschil van 100 meter wordt overwonnen.

Kies je deze route dan zal je starten op de korte afdaling net voor de aankomst. Bij deelnamen aan een event (groepsrit of race) dan start je in de daarvoor voorziene startplekken of startingpens zoals ze in zwift worden genoemd.

Kom’s op de Hilly route.

Er zijn een aantal leiderstruien te verdienen op deze route. De route zelf heeft een leiderstrui. Deze trui is oranje en wordt gedragen door de rijder die op dat moment de snelste tijd heeft op de route.

Naast deze Oranje trui is er de groene trui voor de sprint aan de Italiaanse villa’s. Deze sprint start net na het stukje kasseien en is 300 meter lang tot net voor de brug.

Dan is er natuurlijk de leiderstrui voor de Hilly KOM forward. Dit de alomgekende bolletjestrui net zoals in de Ronde van Frankrijk. Ben je heel sterk en kan je ze allemaal veroveren dan krijg je een combinatie van de drie truien.

Eens je een KOM hebt gereden blijft deze 1 uur staan. Na een uur vervalt de tijd en komt de zwifter met de volgende snelste tijd in de trui.

De Hilly route in beeld.

Onderstaande video geeft je een idee van de route. Wil je graag kennis maken met Zwift dan geeft deze video je al een idee van hoe Zwift werkt.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën