hoe navigeren in zwift

(Last Updated On: 05/05/2020)

Hoe navigeren in Zwift. Zwift heeft ondertussen zes kaarten of werelden waarin je kan rijden. Dat is al een heel stuk meer dan enkel Watopia wanneer ik Zwift ben beginnen gebruiken. Je had toen als route Hilly forward en reverse maar er zijn dan snel uitbreidingen gekomen. Londen en Richmond hebben hun opwachting gemaakt en Watopia kreeg een echte klim, een vulkaan en nog enkele uitbreidingen.

navigeren in zwift
navigeren in zwift

zelf navigeren of routes volgen

Bij aanvang was er geen nood aan het navigeren in Zwift. Je had de route en die kon je rijden in twee richtingen. Kruispunten waren er niet en dus ook niet de nood tot navigatie. Met het uitbreiden van Zwift zijn er ook een heel deel routes bijgekomen en kruispunten. Navigatie werd plots wel mogelijk in Zwift.

Het navigeren maakt het ook mogelijk om niet slaafs je gekozen route te moeten volgen. Je kan zo bijvoorbeeld kiezen voor een langere vlakke opwarming in Watopia om dan Alp du Zwift te bedwingen. Watopia is ondertussen ook zo uitgebreid en verscheiden dat je tijdens je rit nog kan kiezen een klim in te lassen of net voor vlakkere wegen te kiezen.

Wanneer werk navigeren in Zwift niet?

Bij het deelnemen aan een event (wedstrijd, groepsrit of groepstraining heb je geen keuze om van richting te veranderen. De richting die je zal volgen bij een kruispunt wordt wel aangegeven maar je kan deze niet wijzigen.

Hoe werk het navigeren in Zwift

Het navigeren in zwift is erg eenvoudig. Bij het naderen van een kruispunt krijg je een melding van de richting die je zal volgen om de vooraf gekozen route te rijden. Dit is de oranje omkaderde richting. Wil je een andere richting uit kan dit simpelweg met de pijltjes op het toetsenbord of met de muis.
Via de companion app is het ook mogelijk een andere richt te kiezen door deze gewoon aan te klikken op het scherm.

Navigeren in Zwift
Navigeren in Zwift

Net voor een kruispunt staat er een wit of is het verlicht bord die het naderen van een kruispunt aangeeft. Na dit krijg je de te rijden richting en kan je dus ook een alternatief kiezen.

Naast het van richting veranderen kan je ook een bocht van 180° maken. Dit doe je door in het keuzemenu de pijl aan te duiden.

navigeren in Zwift - bocht 180°
navigeren in Zwift – bocht 180°

Echt sturen kan nu ook

Echt sturen kan je nu ook op een klein stuk parcours in Watopia. Het werkt via de app op je telefoon. Je moet dan wel de mogelijkheid hebben je telefoon te bevestigen op het stuur.

Nog opmerkingen of aanvullingen bij dit artikel dan kan je die in de reacties onder vermelden.

Andere opmerkingen, een idee voor een artikel of wil je zelf een artkel schrijven dan mag je dit melden via het contactformulier.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën