hoogtechnologische fietsparking in Japan

(Last Updated On: 24/02/2015)

Het zal je niet verbazen dat de oplossing voor een plaatsbesparende fietsparking uit Japan komt. Ze zijn met een ondergrondse parking op de proppen gekomen die veel weg heeft van een moderne geautomatiseerd magazijn. De fiets wordt bovengronds door een mechanische arm na een druk op de knop de parking ingetrokken en krijgt een droog en veilig plaatsje ondergronds. De fiets staat veilig en bezorgt geen hinder in het straatbeeld.

hoogtechnologische fietsparking in Japan

ondergrondse fietsparkingDe technologie voor de hoogtechnologische fietsparking in ontworpen door GIKEN en bestaat al een aantal jaar. Volgens de plannen op hun website kan de fietsparking tot 204 fiets huisvesten en dit in een koker die tot op 12 meter diep gaat. Op een relatieve kleine ruimte worden dus veel fietsen gestald en ondergronds zodat ze het straatbeeld niet verstoren. Je kan er alle soorten fietsen kwijt en tussen het opvragen van je fiets en het tevoorschijn komen zou maar 13 seconden zitten. Dit systeem beschermd de fiets tegen de elementen en zorgen maken over diefstal van je fiets is verleden tijd.
Hetzelfde systeem passen ze ook toe voor auto’s.
Zou dit een fietsparking zijn die we in de toekomt bij ons in het straatbeeld gaan zien. Ik vermoed dat we dan onze fiets terug gaan halen met een parkingkaartje van VINCI of een van die andere grote bedrijven.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën