indoor fietsen als alternatief

(Last Updated On: 05/05/2020)

De activiteiten indoor fietsen is de laatste weken enorm gestegen. In sommige landen is er door de huidige gezondheidscrisis geen alternatief. Indoor fietsen als alternatief van echte wegen.

indoor fietsen als alternatief voor buiten

De zoektocht naar een smart trainers

Gezien de huidige gezondheidscrisis willen meer en meer fietsers ook wel indoor kunnen rijden. Ze zien indoor fietsen als alternatief voor het buiten rijden. In Nederland en België hebben we nog het geluk om buiten te mogen sporten al is het dan solo.
Als je al in het bezit bent van een indoor trainer heb je nu wel een voorsprong want de leveringstijden lopen op. De vraag naar indoor trainers is groter dan het aanbod op de markt.

Ook de website van tacx die normaal een leveringstijd van 3 dagen aangeeft waarschuwt voor vertragingen in de leveringen.

Bij bol is het al heel moeilijk een fietstrainer te vinden die op voorraad is. Alles van Tacx is daar niet leverbaar. Wahoo daarentegen is nog wel te verkrijgen.

Bij wiggle is er op dit moment ook geen voorraad van fietstrainers en rollenbanken.

Waarom indoor trainen in de huidige situatie

Iedereen moet natuurlijk zelf bepalen of hij al dan nog buiten gaat trainen. Voor mij was de keuze snel gemaakt. Ik fiets voorlopig enkel nog indoor maar tijdens de wintermaanden beperk ik me al een paar jaar tot indoor fietsen. Veel aanpassing heeft het dus niet gevraagd van me. Er zijn al wel een aantal mooie dagen geweest waarop ik normaal buiten zou fietsen maar die heb ik aan me laten voorbij gaan.

Het risico op besmetting met Corona is evenwel klein als je de richtlijnen volgt. Wat mij meer drijft om binnen te blijven is het risico op een valpartij of ongeval. Als je dit in tijd van een eventuele overbelasting van de gezondheidszorg kan uitsluiten lijk me dat een goede zaak.
Maar voor mij is de keuze gemakkelijk omdat mijn fietsen tijdens de wintermaanden voornamelijk indoor gebeurt. De Tacx Neo is ook ideaal om indoor te fietsen.

Is indoor fietsen dan niet vervelend

Indoor fietsen kan wel degelijk gaan vervelen ondanks alle mogelijkheden die er nu zijn. Denk maar aan Zwift en zo zijn er nog wel een aantal op te sommen. Voor mij is het niet zozeer de verveling maar het ontbreken van een doel. Normaal was mijn volgende doel een vakantie op Mallorca maar die gaat nu niet door. Dat is het probleem van echt specifieke doelen te hebben terwijl je eigenlijk ook als doel kan hebben fit te blijven. Het doel is dus nu verlegd naar in beweging blijven en fit blijven.

Als je nieuw bent in het indoor fietsen zal Zwift zeker niet snel gaan vervelen. Je zal al een hele kluif hebben aan het verkennen van alle mogelijke virtuele wegen. Een doel dat je in Zwift kan stellen is het vrij maken van een aantal wegen die je maar na een bepaald level kan ontdekken. Alpe du Ziwft is wel de meest spectaculaire.

Snel terug buiten fietsen

Ondanks alles hoop ik toch van zo snel mogelijk terug buiten te kunnen fietsen zonder beperkingen. Laat ons de voorgestelde maatregelen goed opvolgen en hopen op een snelle afloop.
Tot dan kunnen we ons indoor behelpen of een rit buiten alleen of in duo met inachtname van de nodige afstand.
Het kan alleen maar bijdragen tot een gezond lichaam en misschien nog belangrijker een gezonde geest.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën