Indoor fietsen Zwift wordt steeds beter

(Last Updated On: 02/09/2019)

Sinds mijn laatste post van een aantal maand geleden is er weer veel veranderd op Zwift. Er zijn nieuwe routes en een hele nieuwe wereld met de route van de proloog in de Ronde van Italië 2019.
Er is een echte winkel geopend waar je met “drops” betaald die je dan weer kan verdienen door veel kilometers te maken in Zwift.

Indoor fietsen of toch maar buiten

De keuze tussen indoor fietsen of toch maar de buitenlucht op te snuiven wordt steeds moeilijker te maken. Zwift heeft zoveel stappen vooruit gezet tijdens het laatste jaar. Het maakt indoor fietsen steeds meer aantrekkelijk.
Laten we het erop houden dat ik een echte goed weer coureur/wielertoerist ben geworden. Bij mooi weer verkies ik toch nog het echte werk maar eens de kans op regen bestaat verkies ik steeds vaker voor Zwift.

Fuego Flats in Watopia. Het vlakke land.

In april is Watopia weer een stukje groter geworden met een nieuwe uitbreiding. De Fuego flats is een lus die ongeveer 15 km extra weg toevoegt aan Watopia. De nagenoeg vlakke weg leent zich uitstekend tot mooie gelijkmatige inspanningen. Met de nieuwe uitbreiding zijn er ook een aantal nieuwe routes. waarbij neieuwe en oude wegen worden gecombineerd. Er is ook één nieuwe routes die enkel gebruik maken van de nieuwe wegen. De Tempus Fugit is bijna 20 km lang met maar 32 hoogtemeters in deze 20 kilometers.

Er zijn op de route op een aantal plekken nog werken te bewonderen die doen vermoede dat er nog een extra uitbreiding zal komen. Volgens het gerucht dat o.a. op zwiftinsider te lezen is, zal deze route een doorsteek zijn van de Fuego Flats maar dan alles behalve vlak.

Dit is zeker niet de laatste uitbreiding van Watopia. Zwift zit nog vol plannen die het indoor rijden alleen maar ten goede zullen komen. Ik zit alvast te popelen van ongeduld om te zien wat de toekomst ons zal brengen op het vlak van indoor fietsen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën