Indoor wielrennen in de lift.

Tacx NEO 2 Smart Puck Moonen
(Last Updated On: 27/11/2020)

Het indoor wielrennen zit duidelijk in de lift. Het aantal gebruikers van van een fietstrainer is het laatste jaar enorm gestegen. De corona-crisis en daaruit voorvloeiende maatregelen heeft het gebruik van fietstrainers zeker een duwtje in de rug gegeven.

indoor wielrennen

Indoor wielrennen wint aan populariteit.

Je kan aan alle zien dat het indoor wielrenen aan populariteit aan het winnen is. Als gebruiker van Zwift valt het op dat er veel meer gebruikers zijn dan een jaar geleden. Zelfs tijdens de zomer was het aantal gebruiker en deelnemers aan events nog aanzienlijk.

Niet enkel Zwift maar ook andere aanbieders van software voor het indoor fietsen hebben een stijging van het aantal gebruikers.

Tijdens de lockdown in de maand maart – april was het indoor fietsen ook voor sommigen de enige manier om nog aan wielrennen te doen.

De meer competitieve wielrenners onder ons zagen ook bijna alle wedstrijden afgelast worden. Nu nog worden de meeste wedstrijden op laag niveau niet georganiseerd. Zwift is dan een ideaal alternatief. Het mag dan geen real life wedstrijd zijn maar het komt wel in de buurt.

Profs en indoor wielrennen.

Naar aanleiding van Corona zijn er een heel deel wijzigingen geweest in de kalender van wielerwedstrijden. In de maanden maart, april, mei, juni en juli zijn er geen wielerwedstrijden geweest. Dit gat werd voor een deel opgevuld met virtuele wedstrijden in Zwift, Rouvy of Bkool. Sommige van deze wedstrijden werden live op TV uitgezonden of konden via stream gevolgd worden.

Als wielerliefhebber bleef je toch een beetje op je honger zitten maar als reclame voor deze virtuele fietsplatformen kon dit wel tellen. Ik vermoed dat dit voor veel mensen een eerste kennismaking is geweest met deze manier van fietsen. Tot dan was indoor fietsen rijden op rollen terwijl je naar ene kale muur staart.

Voorraden fietstrainers nog altijd klein?

Online is het niet meer zo evident om de indoor trainer te vinden die je wilt. Veel aanbieders hebben verschillende modellen niet meer op stock. Dit zijn ook nog de naweeën van de lockdown die er in de maand maart april is geweest. Toen was er op het einde van die periode echt geen fietstrainer meer te bespeuren online of in een fietsenwinkel. Je wil natuurlijk ook een goede ervaring bij het indoor fietsen en je koopt dan dus ook best bij de grote merken als Tacx, Wahoo of Elite. De trainers van deze merken hebben hun deugdelijkheid al bewezen.

Een fietstrainer mag ook geen impulsaankoop zijn. Kijk welke fietstrainer(s) er aan je verwachtingen zal voldoen. Neem geen genoegen met een minder deugdelijk merk waar je weinig online beoordeling van kan vinden.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën