koersen met Emma Pooley en GCN op Zwift

(Last Updated On: 09/12/2018)

Koeren met Emma Pookey. Na lange tijd nog eens een koers gereden op Zwift. Het werd een koers met Emma Pooley en GCN op Zwift. De “GCN Race Series: Downtown London Race” bij de B’s. Het was echt een heel lage tijd geleden dat ik me nog aan een race op Zwift had gewaagd maar na een paar testjes en de aankoop van de Tacx Neo was het tijd om toch nog een de grenzen op te zoeken.
Een bijkomend vraagteken was de combinatie van een wedstrijd op Zwift van 50 + minuten en een koolhydraatarm dieet

Koers rijden met Emma Pooley en GCN
Koers rijden met Emma Pooley en GCN

opwarming en start – Koeren met Emma Pooley

Als opwarming eerst een 12-tal minuten in Londen gereden. Op de eens of andere manier heb ik een renner geselecteerd om te vervoegen op het parcours en start zo halfweg . Niet echt ideaal maar niet ideaal lukt ook. Zwift brengt je op de hoogte wanneer het tijd is om naar de startplek van de race te gaan. Een herinnering wordt weergegeven 5 minuten voor de start maar je kan deze nog even negeren indien je wenst. De moment dat “Join” aanklikt wordt je in de “stratpen” gedropt.
Ik heb dit een kleine  minuten voor de start gedaan en dan sta je bij een druk bezette race zoals deze race van GCN wel heel ver in de start wat niet ideaal is.

Je moet weten, de start van een wedstrijd is als de start van een veldrit. Vanaf het moment “go” is het voluit gaan om je zover mogelijk vooraan te handhaven. Het is de kunst van je hier niet volledig stuk te rijden want zij die dat wel doen rij je in de loop van de race wel voorbij. 

In de groep met Emma Pooley

Na de start en de eerste kilometers ben ik in een groep beland rond positie 350. Het was een grote groep van om en bij de 100 renners die er een stevig tempo op nahielden. Dit tempo resulteerde in het oprollen van enkelingen en een paar grotere groepen. 
In de verte was de gele straal, die bij groepsritten de “leader” aanduid steeds zichtbaar. In dit geval was dat Emma Pooley. Halfweg de tweede rond net voor de tunnel zijn we dan bij de groep met Emma Pooley gekomen. Het was nu echt koeren metEmma Pooley. Ondertussen zaten er nog een 270 à 280 renners voor ons. 

GCN Race en koolhydraat dieet
GCN Race en koolhydraat dieet

Het grote voordeel van deze groep was dat het tempo nooit stokte en dat op de paar lichte hellingen op het parcours er niet te zot werd gedaan.
Mijn doel was proberen bij de eerste 300 te komen en ongeveer halfweg in de uitslag bij de B’s en dat zag er nu heel goed uit om dat te bereiken.

laatste ronde en aankomst

De laatste ronde heb ik zoveel mogelijk geprobeerd me vooraan te handhaven in de groep. Bij het uitkomen van de tunnel zat ik toch redelijk ver en heb een serieuze inspanning moeten doen om met de eersten van de groep links af te slaan boven aan de licht helling bij het uitkomen van de tunnel. Dit is dan toch gelukt en ben mooi in het wiel kunnen meeschuiven richting finish. Van sprinten kwam niet veel meer in huis. Het was eerder nog eens alles geven tot aan de meet.

Een plekje in de top 250 en plek 70 bij de B’s volgens zwiftpower. Daar ben ik best tevreden mee. Emma Pooley is een paar plaatsen achter mij geëindigd maar als dit geen vlak parcours had geweest had ik ze waarschijnlijk nooit gezien.

Zwiftpower is de plek om de resultaten van wedstrijden in zwift te raadplegen. Je kan er meer over lezen in ons bericht over zwiftpower.

koersen een koolhydraatarm dieet

Koersen op Zwift en een koolhydraatarm dieet is dus perfect te combineren zonder veel te moeten inboeten. Ik heb toch meer dan 50 minuten met een voor mij best wel hoge hartslag gereden en een redelijk hoog vermogen ontwikkel. Dit naar mijn capaciteiten natuurlijk. Ik veronderstel dat een veel langere inspanning of een opeenvolging van dagen met veel en intensief fietsen misschien wel moeilijker zal zijn. 

Verslag GCN Race Series: Downtown London Race 

Een kort verslag van de koers in Londen gemaakt door de mensen bij GCN. 

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën