koolhydraten documentaire CarbLoaded

(Last Updated On: 29/11/2018)

Eten we teveel koolhydraten en waarom eten we teveel koolhydraten?
Lathe Poland en Eric Carlsen hebben er de documentaire “CarbLoaded: A Culture Dying to Eat” over gemaakt. Bij Lathe Poland werd in 2010 diabetes type 2 vastgesteld ondanks dat hij een sportief iemand was zichzelf beschouwde als een gezonde eter en er geen geschiedenis van Diabetes in zijn familie was. Zijn huisarts gaf hem de nodige medicatie maar toch bleef er iets knagen over de rede waarom hij diabetes type 2 had gekregen.

CarbLoaded A Culture Dying to Eat
CarbLoaded A Culture Dying to Eat

verder onderzoek naar koolhydraten en diabetes type 2

Een reportage op een nieuwszender over de stijgende aantallen patiënten met diabetes gaf hem het zetje om verder onderzoek te doen.  Het was een reportage over  pre-diabetes en diabetes bij kinderen tussen de leeftijd van 12-19. In  2000 had 9% van die groep kinderen en jongeren pre-diabetes or diabetes. Acht jaar later was dat aantal gestegen tot 23%. Al dit zou uiteindelijk zou leiden tot de samenwerking met Eric Carlsen en het maken van CarbLoaded: A Culture Dying to Eat.

CarbLoaded: A Culture Dying to Eat

Neem je tijd om naar deze documentaire te kijken. Ze geeft een duidelijk beeld over hoe onze eetgewoonten de laatste eeuw zijn veranderd en dit nu in ons nadeel werkt. Het gaat niet alleen over de welke voedingsmiddelen maar ook de hoeveelheden die we consumeren.

Een leerrijke en makkelijk te volgen documentaire over onze consumptie van koolhydraten. Het is wel bekeken vanuit het Amerikaans standpunt en hun cultuur. Er zijn verschillen maar onze voeding is hoe langer hoe meer vergelijkbaar met dat van over de oceaan.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën