Koude voeten tijdens het fietsen

(Last Updated On: 18/02/2020)
Overschoen virage

Koude voeten tijdens het fietsen kan soms een probleem zijn op koude dagen.
De moderne fietskledij biedt gepaste oplossingen aan in de vorm van overschoenen en aangepaste sokken. Overschoenen vind je in verschillende soorten en met elke specifieke eigenschappen. De duurste overschoenen zijn niet altijd de beste. Het heeft ook geen nut overschoenen te kopen die beschermen bij temperaturen tot -20°C als je bij minder dan 5°C niet op de fiets komt. Een goed paar overschoenen en aangepaste sokken helpen je al een heel einde te komen zonder koude voeten.

Je kan enkele trukjes gebruiken om je voeten warm te houden. Ik fiets op koude dagen altijd met twee paar dunne sokken ipv één paar dikke. Meestal zijn één van de twee paar lange kousen. Die helpen dan om je onderbenen warm te houden. Je merkt dit toch niet op omdat ze onder je lange broek of beenstukken zitten.
Verder kan je ook gebruik maken van kranten of iets dergelijk maar ik ben hier geen voorstander van. Ook niet van plastic zakken om de voeten droog te houden. Er kan dan geen lucht meer in of uit de zakken en dat lijkt me niet echt aangenaam voor de voeten.
Dan zijn er nog enkele boerenwijsheden zoals de peper in de sokken. Vraag me niet of het werkt want ik heb het nog nooit geprobeerd. Indien ik ooit beslis mijn voeten in te peperen zal ik mijn bevindingen zeker posten.

Overschoenen moeten niet duur zijn. Je hoeft echt geen 60 euro uit te geven aan een paar degelijke overschoenen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën